'Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente, SRO en Ongehinderd.'
'Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente, SRO en Ongehinderd.' Gemeente Amersfoort

Keurmerk toegankelijkheid voor lijstje Amersfoortse gebouwen

Maatschappelijk

AMERSFOORT Veertien Amersfoortse gebouwen met een publieke functie hebben een Nederlands Keurmerk Toegankelijkheid ontvangen. ,,Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente, SRO en Ongehinderd en vormt een belangrijke stap in het verbeteren van de toegankelijkheid van de stad”, schrijft de gemeente Amersfoort.

De keurmerken zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst op 30 juni uitgereikt door Gerard de Nooij, oprichter van Ongehinderd. Deze organisatie zet zich in voor een toegankelijker Nederland. De Nooij: ,,Jullie hebben je verdiept in toegankelijkheid en een extra stap gezet om jullie locatie aan te passen voor mensen met een beperking. Dat verdient alle lof. Ik hoop dat andere locaties volgen, want er valt nog veel winst te behalen, zeker in de openbare ruimte en bij het MKB.  Als je zelf afhankelijk wordt van een rolstoel, zoals ik destijds, ontdek je hoeveel obstakels er zijn. Samen met Ongehinderd en de gemeente hebben jullie je hierin verdiept en is het gelukt om aanpassingen te doen en het keurmerk te behalen.”

‘OOK COMMERCIËLE LOCATIES’ Met het uitreiken van de keurmerken zet Amersfoort naar eigen zeggen ‘een belangrijke stap in het verbeteren van de toegankelijkheid van de stad’. Er is ambitie om de toegankelijkheid van zoveel mogelijk gebouwen in Amersfoort te verbeteren. Hier horen ook commerciële locaties zoals winkels en horeca bij. Wie zelf aan de slag wil met het verbeteren van de toegankelijkheid, kan meer informatie vinden op de websites van Toegankelijk Amersfoort of Ongehinderd.

Wethouder Cees van Eijk (Toegankelijkheid): ,,We willen dat iedereen kan meedoen op zijn of haar manier. Een beperking wordt echt een belemmering als we geen goede voorzieningen op locaties kunnen realiseren. Met deze keurmerken zetten jullie een belangrijke stap. Samen met Ongehinderd hebben jullie de toegankelijkheid van jullie gebouw opnieuw bekeken en vaak nog aanpassingen gedaan. Daarmee hebben jullie de keurmerken in de wacht gesleept. Een toegankelijk gebouw trekt ook nog eens een breder publiek, dus het is een win-win situatie.”

Locaties met het keurmerk
Sporthallen De Zonneparel, Icoon, Rustenburg en De Brink; jongerencentrum The Game; dorpshuis De Neng; wijkcentra De Groene Stee en De Nieuwe Sleutel; UWV Werkbedrijf; Centrum voor Natuur en Milieu Educatie; De Lieve Vrouw; Het Cultuurhuis en het Eemhuis (voor bilbiotheek én de kunsthal).

advertentie
advertentie