Afbeelding
Citroen en peper

Amersfoortse eet 24 uur niet voor mensen in Angola Gehele opbrengst lunchspecial Citroen & Peper op 13 april naar actie

Maatschappelijk Deel je nieuws

Amersfoortse Esmiralda Hubert laat op woensdag 13 april 24 uur haar eten staan en drinkt alleen water en thee. Waarom? Ze doet mee met de actie Zip your Lip. Zip your Lip is een actie van ontwikkelingsorganisatie World Vision. Hubert gaat samen met eethuis Citroen & Peper in het Soesterkwartier een speciale actie doen. Wanneer je 13 april de lunchspecial bestelt, gaat een deel van de opbrengst naar de Zip actie. De opbrengst gaat naar mensen in Angola. In Angola hebben 8 op de 10 kinderen een tekort aan basisbehoeften zoals eten, drinken en onderdak. Meer informatie over de actie kun je lezen op https://zipyourlip.worldvision.nl/actie/esmiralda-hubert-4

Esmiralda Hubert woont in het Soesterkwartier en kent Citroen & Peper die daar gevestigd is. Citroen & Peper reageerde meteen enthousiast toen Hubert vroeg of zij wilden helpen bij haar sponsoractie. “Op 13 april gaat de volledige opbrengst van de lunchspecial naar Angola”, vertelt Hubert. “Echt geweldig dat ze dit doen. Ik hoop echt dat iedereen daar lekker gaat lunchen en tegelijk bijdraagt om de honger in Angola te bestrijden. De maaltijden bereiden ze allemaal zelf, smaken heerlijk  en ze willen zo min mogelijk voedsel verspillen. Dat vind ik heel belangrijk.”

“Met eigen ogen de impact gezien”
Hubert werkt zelf ook bij World Vision. De organisatie is gevestigd in Amersfoort, en is één van de grootste ontwikkelingsorganisatie ter wereld. “Ik ga meedoen aan Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision, waar ik werk. Dat betekent dat ik 24 uur niet ga eten om geld op te halen voor kwetsbare kinderen. Ik vind het belangrijk om mee te doen omdat ik het niet vind kunnen dat andere kinderen honger hebben. Door mijn werk heb ik het voorrecht gehad om met eigen ogen de impact te zien. We kunnen echt het verschil maken.”

Maar liefst 1 op de 8 mensen gaat elke dag met honger naar bed
Hubert: “Wij vinden het echt niet kunnen dat mensen met honger naar bed gaan en daarom willen we samen honger verslaan door 24 uur niet te eten. Bij World Vision is duurzame ontwikkeling belangrijk. De hulp die wordt geboden is altijd gefocust op het zelfstandig maken van mensen. Zodat mensen het zelf kunnen en World Vision niet meer nodig is. Zo ook in Angola. Trainingen zijn een belangrijk onderdeel van dit programma. Trainingen over gezonde voeding, hygiëne maar ook bescherming van ecosystemen en goed beheer van de natuur.

advertentie