Afbeelding
Ewerdt Heideman

FC Utrecht zet zich in voor voedselbank Amersfoort: inleveractie in het Soesterkwartier

17 april 2021 om 15:34 Maatschappelijk

AMERSFOORT Profvoetbalclub FC Utrecht gaat zich op vrijdag 23 april inzetten voor de voedselbank in Amersfoort. De club zamelt op die dag, samen met partner DHL en de samenwerkende gemeenten, lang houdbare etenswaren, kleding en speelgoed in. In zeven gemeenten zijn er drive through-plekken ingericht, waar de gevraagde spullen ingeleverd kunnen worden. Ook in Amersfoort is er op de parkeerplaats van SRO een inzamelpunt.

door Jeroen van der Veer

Na eerdere succesvolle acties in stad zet FC Utrecht zich op vrijdag 23 april in voor gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Sinds eind 2019 is er sprake van een hernieuwde samenwerking tussen de profvoetbalclub en de gemeente Amersfoort. FC Utrecht maatschappelijk focust zich voornamelijk op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen en het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen waarbij zij een inclusieve samenleving toejuichen. 

Zo worden er maatschappelijke activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld het jaarlijkse kerstdiner in het stadion met Amersfoortse senioren, een voetbalclinic en een scholenprogramma rond thema gezondheid en financiën. In Amersfoort is SRO de uitvoeringspartner voor deze maatschappelijke activiteiten en de coördinatie ligt bij de buurtsportcoaches van SRO. 

Vrijdag 23 april wordt dus een nieuwe actie gehouden. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur kunnen mensen in de drive-through houdbare producten, kleding en speelgoed inleveren. Dit kan op de parkeerplaats van de SRO, gelegen aan de Soesterweg 556 in Amersfoort. 

Op maandag 26 april rond 10.00 uur worden de ingeleverde spullen afgeleverd bij de Voedsel- en speelgoedbank.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie