Afbeelding
Redactie BDUmedia

Service-niveau op Amersfoort Centraal gaat na ingrijpen van NS naar beneden

28 december 2020 om 11:04 Maatschappelijk

AMERSFOORT Het besluit van de NS om bemande loketten te sluiten is in Amersfoort niet met gejuich ontvangen. Slechts tien stations in Nederland blijven ‘full service’, maar daar hoort Amersfoort Centraal niet bij. Toch zal de reiziger op dit station niet verdwalen, want in onze gemeente gaat ze over naar ‘Samen Service’.

door Jeroen van der Veer

Omdat de coronacrisis ook wordt gevoeld door de Nederlandse Spoorwegen, heeft de NS besloten de loketten niet overal meer te bemannen. Amersfoort Centraal hoort bij de tien stations waar straks een ‘Samen Servive-niveau’ geldt. Hierbij is er voor de reiziger nog steeds hulp via onder andere service- en informatiezuilen en zijn er ambulante servicemedewerkers op het station beschikbaar.

Slechts 10 stations, zoals Amsterdam CS, Rotterdam CS, Den Haag CS en Utrecht CS behouden hun huidige status. ,,De maatregel heeft geen verband met de naamgeving van ons station maar meer met de omvang van het aantal reizigers in verhouding tot de overige stations”, laat Hans Buijtelaar weten. 

,,Uiteraard heb ik NS laten weten vast te willen houden aan het huidige serviceniveau”, vervolgt de wethouder. ,,Het is - gelet op de huidige situatie rondom OV-bedrijven - wellicht voor hen een logisch-noodzakelijke keuze. Voor onze reizigers voelt het als een stapje terug.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie