Afbeelding
Archief BDUmedia

Amersfoortse wijk Liendert al dagen in het donker

17 november 2020 om 13:25 Maatschappelijk

AMERSFOORT Al meerdere dagen zit Liendert letterlijk in het donker. De straatverlichting staat vaker uit dan aan en regelmatig komt het voor dat ook de verkeerslichten het niet doen. Volgens de gemeente ligt het probleem in het net van Stedin en doen zij er alles aan om dit te verhelpen.

door Jeroen van der Veer

De afgelopen dagen was het pikdonker in de straten van de Amersfoortse wijk Liendert. Dat heeft te maken met meerdere storingen in de stuurleiding, vertelt de gemeente. ,,Deze leiding verzorgt het schakelsignaal voor een groep straatkasten. Een storing in deze leiding zorgt voor een grote storing in de openbare verlichting en soms de verkeersregelinstallaties."

Zo'n kabel onder de grond raakt in de loop van de tijd door verschillende oorzaken beschadigd en dat is in Liendert nu ook het geval. Dit kan komen door trillingen maar ook door werkzaamheden. ,,Doordat er overdag geen spanning op deze kabel staat, worden beschadigingen tijdens werkzaamheden niet opgemerkt. En wanneer de ondergrond droog is kan het weken soms maanden duren voordat een storing zichtbaar wordt. Er is immers water nodig om een kortsluiting te veroorzaken. We hebben na een lange droge perioden nu een natte periode. Hierdoor worden nu veel storingen zichtbaar."

De gemeente wil benadrukken dat Stedin hard werkt aan oplossingen, maar tot die tijd zullen delen van Liendert helaas nog even donker blijven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie