Afbeelding
Special Media Awards

Luuk uit Amersfoort wint Special Media Award

11 november 2020 om 07:10 Maatschappelijk

AMERSFOORT Luuk uit Amersfoort heeft een Special Media Award gewonnen. Hij kreeg de prijs in de categorie beste presentator. Dat werd dinsdag door Tess Milne en Kevin van den Berg bekend gemaakt. De bijzondere uitreiking vond plaats in een live uitzending op Youtube vanaf het Mediapark. ,,Ik ben heel erg vereerd, na zo’n een korte tijd al gewonnen. Ik ben pas sinds september presentator. Super bedankt”, reageert Luuk.

De Special Media Awards zijn de landelijke prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Ook dit jaar was het weer een feestelijk event. De tien winnaars werden eerder deze week thuis verrast met hun winst. De vakjury was onder de indruk van de positieve en professionele manier waarop zij sociale media inzetten. De uitreiking, in de Week van de Mediawijsheid, is een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort.

Initiatiefnemer Sonja Heijkamp: ,,De Special Media Awards staan in het teken van een leuk online leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan alleen als je toegang hebt tot internet, de risico’s kent, de kansen van media kunt benutten en ondersteuning krijgt als je dat nodig hebt. Soms komen jongeren met een licht verstandelijke beperking juist op een negatieve manier in het nieuws als het gaat om sociale media. Het extra kwetsbare en de risico’s worden uitgelicht. Met de Special Media Awards geven wij samen met partners uit de gehandicaptenzorg en de media op een positieve manier aandacht aan de meerwaarde van media. Zo laten we zien dat er ook veel mensen zijn die over een flinke dosis digitale vaardigheden beschikken en een inspiratie zijn voor anderen.”

WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID De Special Media Awards wil mediawijsheid voor mensen met een verstandelijke beperking stimuleren. Hiermee sluit het event naadloos aan bij de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020). Tijdens deze week kan iedereen zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jíj je goed bij? Je hebt het zelf in de hand. Een week lang kun je aan de slag met (online) webinars, workshops, challenges en de zelftest over digitale balans.

VOORBEREIDING Alle 109 deelnemers ontvingen in oktober bericht of zij wel of niet genomineerd zijn. De genomineerden konden een mediatraining van de SocialMediaJuf volgen om zich voor te bereiden op de award uitreiking. Uit de nominaties selecteerde de vakjury de 10 winnaars. In de vakjury zaten Kars de Hollander, Sander Pat, Teun Peters, Eelco Kingma, Gwen van Poorten en Kirsten Jassies.

EXTRA MOTIVATIE Jurylid Teun Peters: ,,Fantastisch om te zien hoeveel inzendingen er in deze tweede editie zijn bijgekomen. Door deze groei kun je zien dat de Special Media Awards echt serieus worden genomen. De vele inzendingen maken het tegelijkertijd ook heel moeilijk om een winnaar te kiezen. We hebben als vakjury allemaal ons hoofd gebroken over wie nou welke prijs moet ontvangen, maar het is gelukt. De Special Media Awards levert niet alleen winnaars op, ook ontstaan er nieuwe samenwerkingen tussen de deelnemers. Dat is misschien wel belangrijker dan die prijs. Hopelijk is de Special Media Awards 2020 weer een extra motivatie voor anderen om op een leuke en creatieve manier aan de slag te gaan met (sociale) media.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie