Afbeelding
Jeroen van der Veer

Wisselende reacties op groene (deel)scooters van Go Sharing

6 november 2020 om 16:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT Een deelbare scooter, zonder uitlaatgassen en vierentwintig uur per dag beschikbaar voor iedereen. Het project van Go Sharing is sinds afgelopen week ook in Amersfoort en kan rekenen op wisselende reacties. Waar de één het helemaal geweldig vindt, zijn anderen van mening dat de tweewielers een sta in de weg zijn. 

door Jeroen van der Veer

Met behulp van een applicatie op de mobiele telefoon kunnen inwoners van Amersfoort zich verplaatsten door de stad. De opvallende scooters zijn verdeeld over meerdere plaatsen in Nederland en Amersfoort heeft er ook meer dan honderd in de gemeente staan. Met de samenwerking met Go Sharing wil de gemeente een grote stap richting verduurzaming van het vervoer zetten en iedereen die in het bezit is van een rijbewijs, kan gebruik maken van de scooters.

De gebruiker betaalt per minuut en kan op een app zien waar het dichtstbijzijnde vervoersmiddel staat. Is men klaar met het ritje, dan kan de scooter achtergelaten worden. Juist daar zit het probleem voor sommigen. 

Zo worden de scooters op de stoep geplaatst en kunnen wandelaars er lastig langs. Ook rolstoelgebruikers delven het onderspit. ,,Het lijkt wel een epidemie”, schreef bijvoorbeeld een inwoner van Amersfoort op social media.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie