Afbeelding
Rob Smulders

Gerdi Verbeet houdt Sint Jorislezing in Sint-Joriskerk Amersfoort

3 oktober 2020 om 16:22 Maatschappelijk

AMERSFOORT Gerdi Verbeet heeft zaterdagmiddag 3 oktober een Sint Jorislezing gegeven in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. De voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei sprak over het feit dat we in Nederland 75 jaar een vrije democratische rechtstaat zijn en over hoe we als volk een eenheid zijn en ons met elkaar verbonden voelen. 

Ook burgemeester Lucas Bolsius gaf een lezing tijdens de bijeenkomst. Hij sprak onder meer over zijn eigen situatie rondom een quarantaine-periode. De Jorislezing is een initiatief van Stichting het Capittel van Sint Joris. 

Gerdi Verbeet (64) is sinds 2015 voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Als Tweede Kamerlid en later als voorzitter van de Tweede Kamer heeft Verbeet grote persoonlijke en inhoudelijke betrokkenheid getoond bij Oorlogsgetroffenen en het Nederlandse Herinneringslandschap. 

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft richting, inhoud en vorm aan herdenken en vieren in Nederland. Ook draagt het Comité zorg voor de organisatie van de nationale activiteiten op 4 en 5 mei, inclusief de coördinatie van de Bevrijdingsfestivals.

VIDEO Later volgt nog een compleet videoverslag van de lezing, met daarin een interview met Gerdi Verbeet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie