Afbeelding
Screenshot uit video

Wereldberoemde vechters steken Amersfoorter hart onder de riem

22 augustus 2020 om 11:21 Maatschappelijk

AMERSFOORT In de allerzwaarste strijd die Jack Baauw moet vechten, krijgt de Amersfoorter steun van wereldberoemde vechters. Bij de inwoner van de stad werd eind vorig jaar kanker geconstateerd en toen deze weg bleek, kreeg Baauw twee weken geleden het bericht dat de ziekte teruggekomen is. 

door Jeroen van der Veer

De bekende Amersfoorter is geliefd bij veel stadsgenoten en de updates over zijn ziekte worden massaal op Facebook gelezen en gedeeld. Vrijwel iedereen lijkt mee te leven en daarom kwam het bericht van vorige week zo hard aan. De ziekte was terug en de vooruitzichten lijken niet goed. 

,,Dit is natuurlijk een enorme klap voor ons allemaal”, staat te lezen in een update. ,,Onze wereld staat op z’n kop. Jack heeft besloten om alles op alles te zetten om hier gezond uit te komen en vanmorgen zijn de artsen in Utrecht gestart met de behandelingen. Als iemand dit kan dan is het Jack...”

De Amersfoorter is strijdbaar en is niet van plan op te geven. Hierbij krijgt hij steun uit onverwachte hoek. Een van zijn beste vrienden, Fabrice Deters, regelde een motiverende video met nationale en internationale vechter die momenteel door duizenden mensen is bekeken. 

Zo spreken Peter Aerts, Ernesto Hoost, Remy Bonjaski, Rico Verhoeven en onder andere Gökan Saki een bericht in voor Baauw met als kernboodschap; blijf sterk, geef niet op en vecht. 

,,Deze is voor jou strijder”, schrijft Deters bij de geplaatste video. ,,Never a victim; forever a fighter. Ik hoop dat dit je wat extra kracht en motivatie geeft. Ik ben altijd trots geweest op onze kampioenen in vechtsport maar jij bent the real champ.. Zet hem op maat... You got this.”

Bekijk hier de video: klik hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie