Afbeelding
Jeroen van der Veer

Wethouder Kraanen wacht niet en onderneemt actie: 'Geen kriebelrups bij het Meander'

9 april 2020 om 17:50 Maatschappelijk

AMERSFOORT In verband met het coronavirus gaat de gemeente Amersfoort de eikenbomen in het buurt van het ziekenhuis onder handen nemen. Dit moet ervoor zorgen dat er in die bomen sowieso geen eikenprocessierups komt te zitten.

door Jeroen van der Veer

Binnenkort start de gemeente met de preventieve behandeling van eiken ter bestrijding van de kriebelrups. Dit stond al in de planning en oorspronkelijk waren de bomen rondom het ziekenhuis niet meegenomen, maar wethouder Kees Kraanen heeft ervoor gezorgd dat die eiken ook behandeld worden. ,,We nemen geen enkel risico en willen zeker geen kriebelrupsen bij het ziekenhuis."

In totaal komen er in Amersfoort in eerste instantie circa 2440 bomen in aanmerking voor een behandeling. Aan deze selectie worden 260 bomen toegevoegd op twee locaties: bij het Meander (140) en bij de Arnhemseweg Zuid (120).

Eind april, zodra de eiken voor tenminste 50% in blad staan, wordt gestart met de preventieve behandeling en daarmee hoopt de gemeente de kriebelrupsen zo veel als mogelijk te bannen uit Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie