Eierenactie voor de voedselbanken in de regio Amersfoort

9 april 2020 om 15:24 Maatschappelijk Deel je nieuws

De samenwerkende voedselbanken van Amersfoort, Leusden, Woudenberg-Scherpenzeel hebben onze hulp nodig om eieren te kopen voor de voedselpakketten. Helpt u mee?

In deze bizarre tijden, waarin het coronavirus het leven als het ware even stillegt, zoekt de voedselbank naar manieren om de voedselpakketten toch zo gevarieerd mogelijk samen te stellen. Het is voor iedereen een lastige periode, maar zeker voor het toenemende aantal mensen dat het financieel toch al moeilijk heeft. 


De voedselbanken willen hun klanten zo lang en goed mogelijk helpen en ze zijn enorm geholpen met het financieren van de aanschaf van eieren. Het is een product dat door alle klanten zeer wordt gewaardeerd, óók door mensen die halal eten, maar het wordt maar zelden geleverd. Daarom koopt de voedselbank noodgedwongen de eieren in. En met Pasen in aantocht, worden de prijzen alleen maar nóg hoger.

Vandaar dat de gezamenlijke Rotaryclubs in Amersfoort, Leusden en Woudenberg-Scherpenzeel het initiatief hebben genomen om de voedselbanken te helpen. Ons doel is om tussen de € 2.500,- en € 6.000,- in te zamelen zodat de voedselbank hier eieren voor kan kopen. Wij verdubbelen als Rotaryclubs het bedrag dat binnenkomt als extra steun (met een maximum van € 6.000,-) voor de voedselbank.

Doet u mee? Hoe? Door geld te storten via www.geef.nl/nl/actie/donatievoedselbanken-amersfoort-eo

Met elk bedrag is de voedselbank geholpen.


Alvast heel hartelijk dank voor uw bijdrage!


Dit is een initiatief van de gezamenlijke Rotaryclubs van Amersfoort, Leusden en Woudenberg-Scherpenzeel.

 

Over de voedselbanken in Amersfoort, Leusden en Woudenberg/Scherpenzeel

De drie voedselbanken verstrekken wekelijks voedselpakketten aan 600 gezinnen oftewel 1.800 personen in Amersfoort, Leusden en Woudenberg/Scherpenzeel die niet voldoende geld hebben voor een gezonde maaltijd. De voedselbanken zijn afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. De organisatie drijft op een groot aantal vrijwilligers, die zich gezamenlijk inzetten voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. Vanwege de coronacrisis doen steeds meer mensen een beroep op de voedselbank, onder meer zzp’ers en mensen met een nul-urencontract.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie