Afbeelding
www.pixabay.com

Opnieuw gezinnen uit portiekwoning gehaald na vondst hennepkwekerij

24 maart 2020 om 16:01 Maatschappelijk

AMERSFOORT Bij een flat aan de Ganskuijl moeten opnieuw meerdere woningen worden ontruimd. Aan het begin van dit jaar werd daar een grote hennepkwekerij in de kruipruimte ontdekt. De fundering blijkt na onderzoek zo erg aangetast dat de veiligheid van bewoners niet meer kan worden gegarandeerd. Herstelwerkzaamheden duren ongeveer een jaar. 

door Jeroen van der Veer

Nog eens vijf huishoudens krijgen elders onderdank van De Alliantie omdat hun appartement aan de Ganskuijl niet veilig genoeg is. Dat heeft de woningbouwvereniging dinsdagmiddag in een persbericht laten weten. Eerder werden al enkele gezinnen die boven de kruipruimte woonden ontruimd. 

De fundering is door de criminelen een meter dieper uitgegraven dan in een normale kruipruimte. Het wegspoelende zand maakt dat het grondwater omhoog is gekomen en dit zorgt ervoor dat het deel van de fundering waar gegraven is, minder stabiel is geworden.

,,Dit is een uiterst vervelende situatie voor alle bewoners", zegt Bert Bosman, manager wonen bij de Alliantie. ,,En zeker in deze tijd. Hun veiligheid staat bij ons voorop en we gaan ze helpen daar waar nodig. Een extra uitdaging omdat alles wat we doen corona-proof moet zijn."

De huisraad van de eerder uitgeplaatste bewoners wordt deze week verwijderd en opgeslagen. De Alliantie vergoedt alle noodzakelijke kosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie