Afbeelding
Politie Amersfoort

'Minder evenementen in Amersfoort door politiecapaciteit'

30 januari 2020 om 12:38 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort moet rekening houden met de politiecapaciteit als zij een vergunning verlenen voor evenementen. Dat vindt Burger Partij Amersfoort (BPA), die zelfs denkt dat er om deze reden minder festivals in de gemeente gehouden moeten worden. 

door Jeroen van der Veer

In een aantal schriftelijke vragen aan het college benadrukt de BPA dat er grote zorgen zijn over de politiecapaciteit en de gevolgen daarvan voor de veiligheid van de stad. Eerder deed politievakbond ACP dit al. 

Deze vakbond laat weten dat de inzet die de politie moet doen bij evenementen ervoor zorgt dat de werkdruk nog groter wordt. Hierbij moet gedacht worden aan het EK voetbal en bijvoorbeeld het Eurovisiesongfestival, waarvoor ook Amersfoortse agenten worden ingezet. ,,Door het aantal (grote) evenementen is halverwege 2020 de complete politiecapaciteit voor dit jaar al verbruikt", citeert de BPA uit een bericht van de ACP. 

Volgens diezelfde bond zijn de burgemeesters van Den Haag (burgemeester Remkes), Utrecht (burgemeester Van Zanen) en Rotterdam (burgemeester Aboutaleb) al bereid minder evenementen te organiseren.

De Burger Partij Amersfoort vraagt in een aantal schriftelijke vragen welk standpunt de gemeente Amersfoort inneemt. ,,Ook in Amersfoort worden veel evenementen georganiseerd waarbij vaak pas tijdens of na afloop van de uitwerking blijkt dat er extra politiecapaciteit nodig is. Hiermee draagt Amersfoort ook bij, in haar vergunningverlening aan festivals, aan voorgenoemde politie capaciteitsproblemen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie