Feestelijke stemming tijdens het nieuwjaarsdiner van Humanitas Eemland.
Feestelijke stemming tijdens het nieuwjaarsdiner van Humanitas Eemland. Humanitas Eemland

Feestelijk nieuwjaarsdiner bij Humanitas dankzij Rotary

23 januari 2020 om 09:30 Maatschappelijk

AMERSFOORT Deelnemers van Humanitas Eemland hebben 2020 ingeluid met een nieuwjaarsdiner in Sociëteit Amicitia. Het is een jaarlijks terugkerende traditie om na de feestdagen elkaar te ontmoeten bij een etentje. De feestelijke bijeenkomst werd dit jaar mogelijk gemaakt door Rotary Club Amersfoort West.

De club verzorgde de bereiding van de maaltijd, de bediening en het cabaret. Ook zetten zij zich in als taxichauffeur om gasten die niet mobiel waren, op te halen en na afloop weer thuis af te zetten. De reacties van de deelnemers na afloop waren lovend, zowel over het eten als de gezellige sfeer en de organisatie.

75 JAAR Voorzitter van Humanitas Eemland, Joop Caljouw, vertelde in zijn welkomstwoord onder meer dat Humanitas dit jaar 75 jaar bestaat. ,,2020 gaan we vieren met jullie, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Dit diner is dan ook de eerste activiteit van dit jubileumjaar." Hij bedankte de Rotaryleden voor hun inzet.

VERBINDEN Frank de Bruijn, voorzitter van Rotary Amersfoort West, gaf de aanwezigen een inkijkje in het ontstaan van de Rotary en wat de Rotary betekent voor de samenleving. Verbinden was één punt dat hij daarbij met name naar voren bracht in zijn speech. Dat riep gelijk een heel spontane reactie op bij een vrijwilliger en een deelnemer. Die wil graag beter de Nederlandse taal beheersen. De vrijwilliger was docente Nederlands en bood haar expertise aan de vrijwilliger gratis aan. Een mooi gebaar dat met luid applaus werd beloond. Na afloop kregen alle de leden van de Rotary Club als dank voor de ontvangst een roos uitgereikt.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie