Stimuleringsprijs KF Heinfonds voor SOVEE
Stimuleringsprijs KF Heinfonds voor SOVEE Anna van Kooij

Krav Coaching van Sovee winnaar stimuleringsprijs K.F. Hein Fonds

17 december 2019 om 16:45 Maatschappelijk Deel je nieuws

Op 16 december is door het K.F. Hein Fonds de Stimuleringsprijs 2019 uitgereikt. Het project Krav Coaching van SOVEE is één van de drie winnaars van deze prijs!

Krav Coaching is door SOVEE opgezet in samenwerking met MBO Amersfoort en richt zich op studenten van 16 jaar en ouder die de Entree-opleiding voor anderstaligen (EVA) volgen. Het project heeft als doel deze anderstalige jongeren mentaal sterker te maken, ze te leren grenzen te verleggen en te laten voelen dat je ondanks tegenslagen door kunt gaan. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Krav Maga (Hebreeuws voor contactgevecht), een zelfverdedigingsmethode afkomstig uit het Israëlische leger. Door middel van de unieke combinatie van Krav Maga en coaching worden jongeren in beweging gebracht en leren ze om weerbaar en assertief te worden. Daarnaast gaan ze aan de slag met hun coachvragen. Na deelname aan het project ervaren jongeren dat hun eigen kracht vergroot is. Deze preventieve aanpak draagt bij aan het voorkomen dat jongeren in grotere problemen komen en onvoldoende kunnen participeren in de Nederlandse samenleving.

Sinds 2008 reikt het K.F. Hein de Stimuleringsprijs uit aan Utrechtse sociale of maatschappelijke organisaties. Met de Stimuleringsprijs wil het fonds een stimulans geven aan een organisatie met een nieuw en innovatief initiatief binnen zorg en welzijn. Rogér Caubo, directeur van SOVEE, is trots dat één van de projecten van SOVEE is bekroond: “Krav Coaching laat anderstalige jongeren krachtiger in de samenleving staan. Ik ben heel blij met deze prijs, het is een fantastische blijk van waardering voor de vernieuwing waar SOVEE voor staat.”

SOVEE heeft de afgelopen jaren veel innovatieve projecten ontwikkeld, waaronder het Centrum voor Jeugd en Gezin, Nieuwe Perspectieven, de woonvoorziening PITSTOP, de coachingsprojecten en de ouderschapskring. De ambitie voor de komende jaren blijft gericht op de verbinding tussen onderwijs, jeugdzorg en gemeenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie