Afbeelding
KPOA

AMERSFOORT KRIJGT INTERNATIONALE SCHOOL VOOR BASISONDERWIJSAmersfoort International School gaat in augustus van start

14 maart 2023 om 10:44 Lokaal Deel je nieuws

Amersfoort krijgt met ingang van schooljaar 2023/2024 een internationale school voor basisonderwijs, de Amersfoort International School (AIS). De school, die in augustus van dit jaar de deuren opent, biedt Engelstalig internationaal basisonderwijs aan kinderen uit de internationale gemeenschap van 4 tot en met 12 jaar. De school is opgericht door KPOA en wordt administratief verbonden aan basisschool De Kubus. De school wordt gehuisvest in het schoolgebouw van De Kubus aan de Noordewierweg.

KPOA sluit met dit initiatief aan op de wens en inspanningen van provincie en gemeente om het internationaal vestigingsklimaat in Amersfoort en omgeving te versterken. De school is dan ook gericht op kinderen uit de internationale gemeenschap in Amersfoort en omgeving, die de laatste jaren groeit. Prognoses geven aan dat de groei de komende jaren zal doorzetten. Met de start van de basisschool voorziet KPOA in een behoefte die al langere tijd leeft in de stad. Kinderen van internationals zijn nu aangewezen op internationale scholen in Utrecht of Hilversum.

Licentie ministerie OC&W

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft inmiddels een licentie afgegeven, waardoor de school is gegarandeerd van subsidie en valt onder kwaliteitstoezicht van de Nederlandse onderwijsinspectie. AIS wordt een zogenaamde IGBO-school (Internationaal Georiënteerd Basis Onderwijs) en gaat gebruikmaken van het International Baccalaureate Primary Years Programme (IB PYP). IB-programma’s zijn gericht op ‘onderwijs voor een betere wereld’. IB-scholen worden gekenmerkt door hun commitment aan hoogwaardig en uitdagend internationaal onderwijs. AIS is al gestart met het autorisatietraject om het officiële predicaat IB World School te behalen.

Ervaren en deskundig team

KPOA heeft voor de voorbereiding en start van AIS een ervaren en betrokken team aangetrokken. Jaap Mos is projectleider en ervaren als oprichter van meerdere internationale scholen in binnen- en buitenland. Hij gaat de functie van Head of School vervullen. Eryn Wiseman heeft ook veel ervaring bij diverse nationale en internationale scholen en komt AIS versterken als PYP-coördinator en class teacher. De komende tijd werken ze samen aan de verdere invulling van het schoolteam.

Huisvesting aan de Noordewierweg

AIS wordt gehuisvest in een deel van het schoolgebouw van basisschool De Kubus op de Noordewierweg in het Amersfoortse Soesterkwartier. Totdat De Kubus verhuist naar een nieuwbouwlocatie zal AIS het gebouw delen met de bovenbouwgroepen van De Kubus. In de zomer van 2023 wordt een deel van het gebouw aangepast, zodat dit helemaal aansluit op de visie en het onderwijsprogramma van beide scholen. Het aantrekkelijke gebouw biedt naar verwachting de komende jaren voldoende ruimte om verder te groeien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie