Alexander Beets
Alexander Beets René Dissel

Beets brengt Big Sounds bij Observant

11 maart 2022 om 11:13 Lokaal Deel je nieuws

Woensdag 23 maart speelt het Alexander Beets Quartet bij Stadspodium De Observant. Naast begenadigd saxofonist is Beets ook festivaldirecteur van het Amersfoort World Jazz Festival. De aanvang is 20:00 uur en de entree € 5,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.observant.nl.

Noem de naam Beets waar dan ook ter wereld en er staat een jazzliefhebber in de zaal op die weet waar je het over hebt: kwaliteit, maar ook een stevig potje bop en swing. En swing, dat komt saxofonist Alexander ‘The Hurricane’ Beets zeker brengen in De Observant. Samen met zijn band, waarmee hij eerder dit jaar in Polen op de planken stond op het allereerste hybride jazzfestival van 2021, brengt hij een ode aan zijn eigen grote helden: Gene Ammons, Stanley Turrentine, Ike Quebec en Hank Mobley.

Beets stond, net als (en met en zonder) zijn broers al op podia en festivals over de hele wereld. Zijn mix van swing en ballads, standards en eigen werk kreeg in van Polen tot Thailand en Canada tot India voetjes van de vloer. Op Dutch Jazz Release Stages wordt, natuurlijk, ook een nieuwe plaat gepresenteerd, waar alvast met frisse nieuwsgierigheid naar uit kan worden gekeken!

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie