Amersfoortse wandeling voor Oekraïne

4 maart 2022 om 14:16 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 12 maart vindt er in Amersfoort een solidariteitswandeling voor Oekraïne plaats. Deze vreedzame wandeling begint bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Aanmelden is niet nodig; het verzamelen is om 11 uur ’s ochtends bij de toren. De wandeling is ongeveer anderhalve kilometer en eindigt ook weer bij de toren. De organisatie reikt blauwgele lintjes uit aan de deelnemers. 

De organisatoren van de wandeling wil hiermee op een liefdevolle manier laten zien dat Amersfoort meeleeft met Oekraïne en in het bijzonder met Oekraïense stadsgenoten die zich momenteel heel veel zorgen maken over hun land en hun geliefden. 

De vrouw achter dit initiatief is Cristina Chow. Zij woont in Amersfoort met Sergei, haar Oekraïense man en hun jonge zoontje. Omdat zij aan haar man ziet hoe vreselijk de situatie hem raakt, organiseert zij deze wandeling.

“Nu onze familieleden vastzitten in Oekraïne en sommige familieleden zich fysiek in de oorlog mengen, willen we mensen bewust maken van de benarde situatie van Oekraïne. Rusland en Wit-Rusland vielen op 24 februari Oekraïne binnen. Hun doel is om heel Oekraïne in te nemen en gelukkig heeft het Russische leger minder vooruitgang geboekt dan verwacht vanwege de Oekraïense verdediging. Maar steden zijn verwoest en meer dan 1 miljoen Oekraïners zijn voor het geweld gevlucht. Voordat dit voorbij is, hebben waarschijnlijk tot 7 miljoen vluchtelingen onze hulp nodig. Het is aan ons om ons te verenigen en onderdak te bieden aan alle Oekraïners die op onze weg komen, en om geld en spullen in te zamelen zodat ze de basisbenodigdheden kunnen krijgen die ze nodig hebben.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie