aankondiging evenement
aankondiging evenement Coen Molenveld

Diverso bij KAdECafé

1 maart 2022 om 16:52 Lokaal Deel je nieuws

Derde dinsdag Diverso bij KAdECafé

Elke derde dinsdagavond van de maand organiseren KAdECafé en dichter Juan Carlos Salvia “Diverso”: een nieuw podium voor smakelijke culturele diversiteit in Amersfoort. 

Diverso betekent in het Spaans letterlijk “divers” en geeft de directe connotatie naar de, in dit geval, culturele diversiteit die wij willen benadrukken. Het woordstukje “verso” betekent ook één vers van een gedicht waardoor de klank ook een hint naar iets poëtisch geeft.   

De unieke receptuur voor dit concept bestaat uit een combinatie van de volgende ingrediënten: lekker eten, livemuziek, literatuur of andere kunstdisciplines in verrassende interactie met elkaar. Door middel van oorspronkelijke smaken van gerechten, klanken, woorden, dansen of beelden willen we de menselijke creativiteit vieren en delen in een open en intieme sfeer. Onherleidbaar divers zijn we allemaal en dat is in onze ogen een bron van inspiratie, van samenhorigheid en van nieuwe ontdekkingen. Kom jij ook met ons meereizen?

We trappen af op dinsdag 15 maart met een Hollandse-Colombiaanse avond: Authentieke Hollandse-Colombiaanse maaltijd in interactie met de muziek van Tico y Aguabajo. Repertoire: eigen composities Jazz, Funk en Cumbia! De tweede single van het album: ‘Cascada Quieta’ is hier te beluisteren: lnk.to/bellinte

Een ‘Verstilde waterval’ liet zich niet makkelijk vertalen naar het Spaans. De wereld van pianist en componist Tico Pierhagen leek de afgelopen 2 jaar op een bevroren waterval; een verstilling aan de oppervlakte met daar onder een glasheldere en krachtige stroom vallend water. De wereld heeft stilgestaan maar juist de verstilling onder de oppervlakte bracht Tico op nieuwe ideeën met een nieuwe aanpak. Het concept voor het album was geboren: ‘Cascada Quieta’. 

Dinsdag 15 maart, KAdECafé, aanvang 19.00 uur (zaal open 18.30 uur).

Entree voor muziek en maaltijd 37,50 per persoon.

Uitsluitend op reservering via eemhuishoreca@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie