Annemarieke (l) en Hermien lopen elke vrijdag door de Langestraat om aandacht voor de klimaatverandering te vragen
Annemarieke (l) en Hermien lopen elke vrijdag door de Langestraat om aandacht voor de klimaatverandering te vragen een voorbijganger

grootouders de straat op voor het klimaat

28 februari 2022 om 10:37 Lokaal Deel je nieuws

Annemarieke (l) en Hermien van “Grootouders voor het Klimaat” lopen elke vrijdag van 12 tot 2 uur met hun spandoek door de Langestraat. 

Wie zijn die Grootouders en wat willen ze?  Grootouders voor het Klimaat is een landelijke klimaatbeweging die ook in Amersfoort actief is.  Wij Grootouders (al of niet met kleinkinderen) maken ons zorgen over de opwarming van de aarde en wat de gevolgen zullen zijn voor de volgende generaties. 

We proberen met onze acties bij te dragen aan een grotere klimaat bewustwording en dringen bij de overheid aan op meer snelheid bij de uitvoering van de klimaatplannen.  We brengen bezoekjes aan 55+ woongroepen en gaan met bewoners in gesprek over de gevolgen van klimaatverandering.  Voorafgaand aan het lijsttrekkersdebat over duurzaamheid in het Eemhuis op 24 februari jl. is ons 10 Puntenplan voor Rechtvaardig Klimaatbeleid in Amersfoort aan de lijsttrekkers en overige aanwezigen overhandigd. 

Zaterdag 12 maart organiseren we een actie op de Varkensmarkt van 12 tot 2 uur. 

Hebt u belangstelling voor de Grootouders, wilt u er meer over weten of wilt u zich bij ons aansluiten?  U kunt ons vinden op www.grootoudersvoorhetklimaat.nl .  Het e-mailadres is info@grootoudersvoorhetklimaat.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie