Ronald Snijders
Ronald Snijders Bob Bronshoff

Taalfeest Amersfoort met Ronald Snijders, Gaston Dorren en Ingmar Heytze

8 oktober 2021 om 21:49 Lokaal Deel je nieuws

Donderdag 28 oktober 2021 vindt in het Eemhuis het Taalfeest Amersfoort plaats.  

Het Taalfeest vangt aan om 19:00 uur met optredens van de befaamde dichter Ingmar Heytze en de nieuwe stadsdichter van Amersfoort Twan Vet.  Ook is het a capella-trio In The Pocket, bekend van het zingen van literair repertoire, van de partij. Om 19:45 uur starten in het gehele Eemhuis twee programmablokken met zes vermakelijke en interessante taalactiviteiten. 

Er is een optreden van komiek en taaltovenaar Ronald Snijders, die onlangs de Nederlandse Oeuvreprijs 2021 heeft gewonnen. Op veler verzoek is er weer een sprankelende taalpubquiz in café Bruis. Nieuw is De Nederlandse Taalshow, speciaal gericht op anderstaligen, met vrolijke en interactieve taalspellen, theater en muziek over de Nederlandse taal.

De taalpubquiz kan individueel en in teamverband, twee tot vijf spelers per team, gespeeld worden. Teamleden dienen zich individueel aan te melden via de website.

Je kunt ook kiezen voor een workshop ‘Hoe schrijf je een gedicht?’ onder leiding van Ingmar Heytze of een workshop van taaljournalist Gaston Dorren die je binnen drie kwartier Deens, Noors en Zweeds leert lezen.  Docent Nederlandse gebarentaal Ilse Jobse vertelt in haar workshop hoe het is om doof te zijn. Zij wordt bijgestaan door doventolk Merlin Dik, die ook informatie geeft over het beroep tolk gebarentaal.  

De avond wordt afgesloten door een optreden van stadsdichter Twan Vet, samen met het duo Jelle&Anna Koolstra.

RONALD SNIJDERS Ronald Snijders (1975, Amersfoort) is absurdist, schrijver, tv-presentator, cabaretier en programmamaker. Hij is een van de ere-gasten op het Taalfeest. Treedt momenteel in het hele land op met zijn nieuwe show EEN AVOND MET MIJ.  Snijders is een virtuoze goochelaar met taal.

INGMAR HEYTZE Ingmar Heytze (1970, Utrecht) is dichter, performer en gitaartoerist.  Onlangs verscheen zijn gedichtenbundel ‘De honderd van Heytze - Zijn beste gedichten, zelfgekozen en toegelicht’.  

GASTON DORREN Gaston Dorren (1965, Valkenburg) is taaljournalist en taalkundige. Woont in Amersfoort en is schrijver van toegankelijke, opgewekte boeken over taal, waaronder ‘Babel – De 20 reuzentalen van de wereld’, waarvoor hij de Onze Taal/ANV-taalboekenprijs won.  

Deelnemers kunnen zich via de website www.taalfeestamersfoort.nl voor twee programma-onderdelen opgeven.  De toegangsprijs is € 12,50. Na betaling wordt de reservering definitief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie