Partij van de Amersfoort maakt zich zorgen over de sloopplannen van 124 woningen in de wijk Jericho

9 september 2021 om 15:45 Lokaal Deel je nieuws

Partij van de Arbeid vindt het belangrijk dat de inwoners van de wijk Jericho recht hebben op een betaalbare en goede woning, nu en in de toekomst. De inwoners hebben gisteren, via de Alliantie, te horen gekregen dat de huizen en bedrijfsruimten gesloopt worden. Dit komt door de schimmel in de panden, tocht, vocht, gehorigheid en een hoog energiegebruik. PvdA raadslid Rob Smulders stelt hier schriftelijke vragen over aan het college. 

Eerder (drie jaar geleden gestart) is er al met de bewoners gesproken middels een onderzoek over renovatie, sloop en nieuwbouw. De buurt opnieuw opbouwen zou volgens de Alliantie de meest logische keuze zijn. 

Smulders vraagt of het college bereid is, om samen met de Alliantie, de bewoners meer zekerheid te bieden over de exacte plannen. Wat is de planning? Kunnen er toezeggingen gedaan worden dat er op deze plek nieuwe sociale huurwoningen zullen terugkomen voor dezelfde bewoners? In de krant (AD) wordt vermeld dat terugkeer onzeker is. 

Hoe kan worden voorkomen dat de huurprijs bij eventuele nieuwbouw drastisch omhooggaat voor de bewoners? Ook wil Smulders weten wat de gevolgen van de sloop en nieuwbouw zijn voor de plannen “Langs Eem en Spoor”.

Een woning is zoveel meer dan een stapel stenen. Het is een thuis. Inwoner van de wijk Jericho hebben recht op een betaalbare en goede woning, nu en in de toekomst.

Zie website PvdA Amersfoort (amersfoort.pvda.nl) voor de volledige set aan ingediende schriftelijke vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie