omslag Peter Klip
omslag Peter Klip tekening: Eva Versteeg

Een opgewekt kinderboek met ontwapenende illustraties

24 december 2020 om 15:20 Lokaal Deel je nieuws

Ouders zullen in deze tijd af en toe met hun handen in het haar zitten: hoe houdt ik mijn kinderen bezig met leuke en nuttige dingen? Hoe wissel ik noodzakelijk schoolwerk af met iets waar ze blij van worden? Nog belangrijker misschien: hoe beleef ik de extra tijd die ik met ze doorbreng op een positieve manier. Af en toe iets voorlezen brengt je dichter bij je kinderen. De Amersfoortse auteur Pieter Weeder publiceerde onlangs een voorleesboek met alledaagse belevenissen met een tikje magie. Hoofdfiguur is Peter Klip, een pienter ventje, maar ook een humeurig bangerikje. Hij heeft een hoofd in de vorm van een eikeltje en zijn lijfje is van ijzerdraad. Dat is wel een beetje gek. Toch weten de twee buurkinderen Koen en Mijntje zeker dat Peter Klip echt is. Dat komt omdat hij telkens weer opduikt als er iets vreemds aan de hand is. Samen met Peter komen ze er achter wat een avontuur eigenlijk is: het is spannend en leuk, ten minste als het goed afloopt en dat weet je van tevoren maar nooit... Mijntje woont in een heel gewone straat, alleen met haar mamma. Daarnaast woont Koen met zijn pappa, ook alleen. Dat is heel gezellig.  Toch ontbreekt er iets en dat is niet alleen een probleem voor de kinderen.

Peter Klip is een opgewekt kinderverhaal met ontwapenende en kleurrijke illustraties, voor kinderen vanaf 5 jaar. De tekeningen zijn van de jonge getalenteerde illustrator Eva Versteeg.

Te koop voor €18,50 (paperback 155 pagina’s, 80 illustraties) in de Algemene Boekhandel of op https://www.bravenewbooks.nl/shop

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie