Switch dames kampioen in de volleybal tweede klasse F
Switch dames kampioen in de volleybal tweede klasse F Foto Rinus van Denderen

Switch vrouwen kampioen

9 april 2018 om 16:59 lokaal

AMERSFOORT Twee wedstrijden voor afloop van de reguliere competitie mogen de volleybaldames van Switch uit Hooglanderveen zich kampioen noemen van  de volleybal dames tweede klasse F. In de uitwedstrijd tegen Sovoco in en uit Soest was één gewonnen set voldoende voor promotie naar de eerste klasse. Met een eindstand van 1-3 werd aan die opdracht ruimschoots voldaan en kan op zaterdag 21 april aanstaande tijdens de laatste thuiswedstrijd de officiële huldiging plaatsvinden in Hooglanderveen.

Voor aanvoerder Annemiek Harremeijer, het team en de technische staf een kroon op het werk van jarenlang investeren in de toekomst. Setstanden 23-25, 16-25, 24-26 en 26-24, waaruit blijkt hoe dicht dit streekduel bij elkaar lag. Voor de Switch dames resteren nog het uitduel tegen AVV Keistad dames 5 en de thuiswedstrijd in de Dissel tegen het zesde damesteam van Forza Hoogland (twee streekderby's).

OVERTUIGENDE WINST SWITCH HEREN In de wedstrijd tegen Zaanstad deed koploper Switch wat er gevraagd werd van het team en dat was een relatief eenvoudige 4-0 overwinning. Voor de thuisploeg een belangrijke vijfpunter (extra vijfde punt na vier gewonnen sets) op weg naar het kampioenschap in de promotieklasse. Daar naaste concurrent VOC Maarssen kostbare punten verspeelde lijkt ook voor de Switch heren, met nog twee wedstrijden voor de boeg, promotie naar de derde divisie nagenoeg zeker te zijn/gaan worden.

Na een rustige start zette thuisploeg Switch halverwege de eerste set het gas er op en viel een tot dan toe zich kranig verwerend Zaanstand ver terug. Alhoewel de setstand van 25-17 anders doet vermoeden, speelden de 'Veners' vaak té onrustig en slopen er té veel persoonlijke fouten in de ploeg.

In de openingsfase van set twee een vrijwel identiek beeld met als groot verschil dat de gasten uit Zaanstad naarmate de set vorderde het tempo niet meer konden bijbenen. Switch dat zowel aanvallend als verdedigend een tandje bij schakelde liep derhalve vrij eenvoudig uit naar een 25-15 setwinst en een 2-0 voorsprong in sets.

In de daaropvolgende derde set werd een met zichzelf worstelend Zaanstad volledig onder de voet gelopen, wat resulteerde in een 25-10 setwinst. Maar daar waar men zich opmaakte voor een snelle vierde en laatste set, liep dat toch anders dan verwacht. Bij Switch verdween de scherpte uit de ploeg en leek ook de concentratie wat af te  nemen. Dat betekende dat Zaanstad niet verwachte krachten wist te verzamelen, waardoor niet alleen een voorsprong kon worden verwezenlijkt, maar waar ook beide ploegen lange tijd niet voor elkaar onder deden. Echter in de slotfase bleek Switch uiteindelijk over de langste adem te beslissen en won ook die laatste set met 25-20.

Middenaanvaller Emiel van Vulpen: ,,Het blijft moeilijk om in dit soort wedstrijden de concentratie vast te houden. Ondanks het feit dat we verreweg de bovenliggende partij waren, slopen er hier en daar toch fouten in de ploeg die overigens vrij eenvoudig gerepareerd konden worden. Het beoogde en gewenste kampioenschap lijkt niet meer ver weg te zijn".

Voor de mannen van Switch resteren nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te weten op zaterdag 14 april de uitwedstrijd tegen streekgenoot Forza Hoogland en op vrijdag 20 april het thuistreffen tegen Unicornus.