Afbeelding
Smartlappenfestival Amersfoort.

Smartlappenfestival Amersfoort beleeft achttiende editie

6 april 2018 om 11:06 lokaal

AMERSFOORT Het festivalseizoen in Amersfoort wordt in het weekend van 14 en 15 april geopend met de achttiende editie van het Smartlappenfestival.

Op negen podia verspreid door de binnenstad zingen op zaterdag vanaf 12.45 uur vierentwintig smartlappen- en shantykoren hun liederen. Op de Hof amuseren de troubadours Leon Lutterman en Rob Krot, dweilorkest de Turfstampers en het komisch duo De Luie Honden het publiek op en rond de terrassen. Na afloop, rond 17.00 uur, is er een grote samenzang van alle koren onder leiding van Peter Bruys en zijn band.

SPEKTAKEL Vanaf 21.00 uur zorgen de Triesto's voor een spektakel op het hoofdpodium van de Groenmarkt. Dit spektakel wordt halverwege onderbroken voor een optreden van Henk Wijngaard, de zingende vrachtwagenchauffeur. Om klokslag 24.00 uur sluiten het programma van de zaterdag af.

ZONDAG Het festival gaat verder op zondag, met weer acht smartlappen- en shantykoren op vijf podia vanaf 13.15 uur. In verschillende horecagelegenheden zullen ook Nederlandstalige artiesten en smartlappenartiesten te vinden zijn. Ook op zondag wordt om 16.30 uur het korenprogramma afgesloten met een samenzang op de Groenmarkt, dan onder leiding van de Smartbloazers.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de tweeëndertig koren met gezamenlijk ruim 1300 deelnemers, de vele artiesten, groepen en bandjes en door ruim 100 vrijwilligers. De toegang is gratis.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie