Afbeelding
ANP Foto

Binnenstadbewoners zoeken dak voor zonnepanelen

15 maart 2018 om 12:58 lokaal

AMERSFOORT Amersfoort heeft de ambitie om in 2030 een CO2-neutrale stad te zijn, meldt de gemeente. ,,Hiervoor is het nodig dat iedereen in de stad zijn steentje bijdraagt, bijvoorbeeld door zoveel mogelijk zelf duurzaam energie op te wekken. Dat kan door zonnepanelen te plaatsen op alle daken die er geschikt voor zijn. Omdat veel bewoners in de binnenstad zelf geen zonnepanelen mogen plaatsen vanwege eisen van monumentenzorg, zijn zij op zoek naar een groot dak om gezamenlijk zonnepanelen op te plaatsen."
 

Het dak moet zich bevinden in de wijk Binnenstad, Soesterkwartier, De Isselt, Schothorst, Kruiskamp, Koppel, Liendert, Rustenburg, Randenbroek, Schuilenburg, Leusder- of Vermeerkwartier of in het Bergkwartier. Want dan kan er een zogenaamd 'postcoderoos-project' van gemaakt worden. Het dak moet minimaal 200 vierkante meter groot zijn en zeker 15 jaar beschikbaar zijn, eventueel voor een kleine huurprijs.

Een groot dak dat eventueel beschikbaar is voor dit duurzame initiatief, kan worden doorgegeven aan Nico Ponsen van het Binnenstad Bewoners Netwerk via nvponsen@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie