Amersfoortse Anne-Maartje Lemereis componeert en speelt kameropera

24 september 2020 om 11:51 lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 16 oktober speelt de kameropera ‘This is (not) a fairy tale’ in Flint, gecomponeerd door de Amersfoortse Anne-Maartje Lemereis. De voorstelling, die tijdens festival November Music in 2019 in première ging, bezingt de magie van het leven, duistere thema’s inbegrepen.

In deze korte, zwart-komische liedcyclus maakt het publiek aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Maar heeft ze eigenlijk wel een sprookje nodig om magie te vinden?

De Amersfoortse Anne-Maartje Lemereis (1989) componeerde haar eerste liedje toen ze vier jaar oud was en is daarna nooit meer gestopt. Als 11-jarige stond ze op het podium met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw om haar eigen compositie ‘Boris’ te spelen. Acht jaar later begon ze aan haar conservatoriumopleiding. Anne-Maartje behaalde haar Master of Music met het componeren, produceren en mede-uitvoeren van haar eerste opera ‘Graaf!’. Ze schrijft in opdracht van onder meer Podium Witteman, het Amsterdams Bach Consort en het Ragazze Quartet. Anne-Maartje houdt van duistere ondertonen en wringende akkoorden, maar ook van regelrechte magische schoonheid en een luchtige knipoog in haar muziek. 

‘This is (not) a fairy tale’ is een coproductie van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en Stichting In de Knop. Een deel van de voorstelling werd succesvol uitgetest tijdens Lowlands 2019. Speciaal voor de productie maakte beeldend kunstenaar Rob van den Broek een installatie: een nieuw instrument van glazen flesjes, waarbij beeld en geluid met elkaar strijden om de eer. ‘This is (not) a fairy tale’ wordt gespeeld door Merlijn Runia (mezzosopraan), Eva Traa (viool, klokkenspel), Anne-Maartje Lemereis (piano, melodisch slagwerk).

Kaarten voor Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie