Gastouders krijgen hoofdrol in eigen kinderboek als dank voor inzet tijdens corona

17 september 2020 om 14:50 lokaal Deel je nieuws

Vandaag reikte Uitgeverij Antropokids in samenwerking met het Amersfoortse Gastouderbureau Sproet de eerste exemplaren uit van een nieuw kinderboek over gastouderopvang. Ruim 50 gastouders werden op deze Dag van de Gastouder verrast met het cadeau waarin zij zelf de hoofdrol spelen.
Met “Sproet: een fijne dag bij de gastouder” wil de schrijfster, Monique Tekstra-van Lochem gastouders in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet voor kinderen en ouders, in het bijzonder tijdens de coronacrisis.

Tekstra-van Lochem, naast schrijfster ook ruim tien jaar houder van het Amersfoortse gastouderbureau vindt dat de gastouderopvang onderbelicht is, in vergelijking met andere vormen van kinderopvang, zoals kinderdagverblijven en BSO’s.
“Toen gastouderopvang door Rutte tijdens één van zijn persconferenties expliciet werd genoemd, kreeg ik tranen in mijn ogen,” vertelt ze.
“Maar ik vond dat gastouders nog meer verdienden. Dagelijks genieten duizenden kinderen van de opvang bij de meer dan 23.000 geregistreerde gastouders in Nederland. En toch is gastouderopvang relatief onbekend.”

En dus schreef Tekstra-van Lochem een kinderboek waarin elke gastouder letterlijk de hoofdrol speelt, door overal waar gastouder staat haar eigen naam te lezen.
“Ik hoop dat gastouders net zo blij worden van dit boek als alle kinderen van de liefde, zorg en aandacht die zij van hun gastouders krijgen.”

“Sproet: een fijne dag bij de gastouder” is verkrijgbaar bij Uitgeverij Antropokids via www.antropokids.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie