Verrassende tiende editie van Gluren bij de Buren met The Sheila Fearn bij FysioAmersfoort

9 maart 2018 om 17:09 lokaal Deel je nieuws

Op zondag 11 maart om 12:00 / 13:30 / 15:00 uur vindt voor de 10e keer Gluren bij de Buren plaats. Het is inmiddels een event geworden met landelijke uitstraling. Op deze dag zullen in diverse steden de woonkamers open gaan voor mooie en bijzondere optredens. Zo ook in ons eigen Hoogland bij FysioAmersfoort. Deze grote woonkamer doet nu voor de 3e keer mee. In deze woonkamer zal de band The Sheila Fearn gaan optreden. Deze band bestaat uit vier mannen die indie-rock liedjes gaan uitvoeren, die akoestisch ook zeer te consumeren zijn. Akoestisch raggen voor jong en oud. Een van de bandleden is Lubbertus Brugge. Hij is in Hoogland geen onbekend persoon, want al vele jaren verzorgd hij voor de Ondernemersvereniging Hoogland het licht en geluid tijdens het nieuwjaarsconcert. Dit doet hij met veel passie en inzet. Maar dit jaar wil hij zich in Hoogland ook van een andere kant laten zien en nu als zanger / muzikant. Na afloop van het geweldig verlopen nieuwjaarsconcert, spraken we hem samen met het zangduo Bram en Márchien. De bandnaam: The Sheila Fearn verwijst ook naar de Engelse actrice. Zij is vooral bekend geworden is als Ann Fourmile in de televisieserie en gelijknamige film George & Mildred.

 “ In deze band spelen is voor mij aan gaan.”
Als we Lubbertus vragen wat het hem doet om naast zijn eigen werk ook nog eens te spelen in deze band, dan moet hij lachen. Maar hij vertelt het volgende daarover: “ In deze band spelen is voor mij aan gaan. Ik kan dat beter uitleggen aan de hand van hoe wij een nummer maken. Meestal komt een van de bandleden met een bepaald idee voor een riedeltje dat ergens in een nummer past. Mijn medebandleden, Chris en Alex, gaan daarmee aan het werk, waarna ik ervoor ga staan en dan vraag ik waar het over gaat. Meestal over je eerste vriendinnetje. Dan doe ik mijn mond open en dan komt de tekst, klopt meestal ook in de melodie, waarna ik hoor dat het overgaat in andere akkoorden of patronen. Hier ga ik automatisch in mee en ik schrijf dit op en een nieuw muzieknummer is geboren. Maar bij een aantal nummers is de muziek of tekst nog niet klaar en als ik dan voor publiek sta dan doe ik dit elke keer opnieuw. Geen idee wat er dan komt. Hieruit komen diverse teksten en dat maakt het allemaal zo leuk. Dus in een band spelen is voor mij ook het loslaten van hetgeen je vooraf bedacht hebt en laten komen wat er op dat moment komt.” Lubbertus speelt sinds 1993 al in een band.

 De band The Sheila Fearn maakt verschillende soorten muziek in verschillende stijlen en de vier leden zingen samen. Maar naast deze band is Lubbertus ook veelal te zien als DJ, want plaatjes draaien vind hij erg leuk. En in het dagelijks leven heeft hij een bedrijf in de verhuur van audiovisuele middelen voor congressen, feesten, concerten, licht en geluid. Dit is veelal in de zakelijke markt.

Evaluatie nieuwjaarsconcert
Tijdens dit interview kijkt hij met veel plezier terug hoe het nieuwjaarsconcert in Sporthal de Bieshaar is verlopen. Lubbertus verzorgt dit al ruim 10 jaar. “Ik vond het geweldig en vooral met Bigband On The Move. Ik moest van tevoren erg goed nadenken over de opzet, met een speciaal podium en dat dit concert moet het deels hebben liefdewerk en oud papier. Ik ondersteun dit met heel mijn hart en ziel, slim omgaan met zoveel mogelijk eigen middelen om de kosten laag te kunnen houden. “ Tot slot vragen we aan Lubbertus of hij samen met zijn band wel eens vaker mee doet aan Gluren bij de Buren, waarop hij de reactie geeft: ”Wij doe zeker vaker mee aan Gluren bij de Buren of Struinen in de tuinen. Dit event vind ik geweldig. Het is super slim en groots event, zonder dat je daar een vergunning voor hoeft aan te vragen. Omdat elke huiskamer gewoon een los evenementje heeft. Het is gewoon geniaal!” 

Het Amersfoorts Cultuur Fonds is van de partij
Ook dit jaar is het Amersfoorts Cultuur Fonds zichtbaar tijdens de 10e editie van Gluren bij de Buren. In 5 woonkamers zijn wij aanwezig om e.e.a. te vertellen over dit fonds en wat wij betekenen voor Amersfoorters en door Amersfoorters. We willen een kei van een cultuurfonds zijn. In de speciale Gluren bij de Buren krant is te zien in welke woonkamers we aanwezig zijn. Zo ook in deze woonkamer, want we zijn aangemerkt met het logo van dit fonds. Dus kom kijken en genieten en kijk voor info over dit fonds op de site: http://www.amersfoortscultuurfonds.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie