Zonsverduistering

lokaal Deel je nieuws

Bewoners van 'de Laak' hebben de politieke partijen benaderd om hun zorgen te uitten ten aanzien van de aanleg van een zonneveld. Een fors stuk grond volledig vol gelegd met zonnepanelen. Op zich lijkt het onschuldig en past het ogenschijnlijk binnen de doelstellingen om het CO2 gehalte terug te dringen. Maar een goed hoorder hoort de werkelijke boodschap.
De omwonenden zijn in dit traject volledig buitenspel gezet. "Heel opmerkelijk hoe dit verloopt", verzucht Angeliek Noortman, raadslid CDA. "Eerder is besloten om deze velden groen te houden. Ook met instemming en deelneming van de omwonenden. En nu ineens ligt er een vergunningaanvraag waar niemand in betrokken is."
Het CDA raadslid dient dan ook een motie in om de aangevraagde vergunning niet te behandelen, maar eerst te bespreken. Zowel in de gemeenteraad alsook met de bewoners. "Juist omdat de visie ontbreekt en het totaal niet duidelijk is wat de gemeente er mee wint, moet je dit samen met alle betrokkenen bespreken", aldus Noortman.
 

Angeliek Noortman

Raadslid CDA

advertentie