Afbeelding
import

Drie vandalen van autospiegels na achtervolging aangehouden

lokaal

AMERSFOORT Drie vermoedelijk minderjarige verdachten hebben vrijdag- op zaterdagnacht rond 0.30 uur 'openlijk geweld tegen goederen gepleegd', meldt de Amersfoortse politie. De politie kreeg een melding dat er autospiegels werden vernield in de Vermeerstraat en omgeving.

Dankzij getuigen die 112 belden, kwamen er korte tijd later drie jongens in beeld. Toen de jongens door kregen dat zij aangehouden werden, renden zij er vandoor. Na een achtervolging te voet konden alle drie de jongens aangehouden worden. Ook de marechaussee was op de melding af gekomen en heeft geholpen de verdachten aan te houden. 

Een getuige zag dat terwijl één van de jongens wegrende dat die zich even schuil hield in de bossages. Dit werd doorgegeven via 112, waarna hij aangehouden kon worden. ,,Kortom, een goede samenwerking tussen burgers, marechaussee en politie. Wij doen een oproep aan eigenaren van auto's die vernield zijn in de omgeving Vermeerstraat om zich te melden bij de politie voor het doen van aangifte."

advertentie
advertentie