Trijntje Oosterhuis is één van de grote namen op de affiches van Amersfoort Jazz.
Trijntje Oosterhuis is één van de grote namen op de affiches van Amersfoort Jazz. Marco Borsato

Trijntje Oosterhuis op Amersfoort Jazz

12 april 2019 om 16:10 lokaal

AMERSFOORT In het laatste weekend van mei staat Amersfoort vier dagen in het teken van het jaarlijkse Rabobank Amersfoort Jazz- festival. Van donderdag 23 t/m zondag 26 mei kan jong en oud gratis genieten van 80 concerten verdeeld over 18 podia in de historische binnenstad.

De artiesten komen uit binnen- en buitenland en schitteren op de pleinen en in de theaters en bijzondere binnen locaties. De drie marktpleinen zijn met stoelen omgetoverd tot sfeervolle openluchttheaters.

DIVA Trijntje Oosterhuis, de Nederlandse diva, behoeft nauwelijks introductie. Zij vierde 30 maart met het Metropole Orkest in een uitverkocht Ziggo Dome het feit dat zij 25 jaar in het vak zit. Zij werd in die jaren onderscheiden met vele muziekprijzen en scoorde hits met Total Touch, Marco Borsato en de Ladies of Soul. Haar meest recente album is Nederlandstalig en geproduceerd door Jett Rebel.

,,Behalve een souldiva, is Trijntje een fabuleuze jazz-zangeres die op Amersfoort Jazz niet mag ontbreken", aldus festivaldirecteur Alexander Beets. ,,Denk alleen maar aan haar prachtige vertolkingen van Burt Bacharach met het Metropole Orkest en Vince Mendoza, maar ook haar samenwerking met Jazz Orchestra of the Concertgebouw en New Cool Collective, met sterren als Toots Thielemans, Herbie Hancock, Solomon Burke, Al Jarreau, Candy Dulfer en Leonardo Amuedo in de Arena."

BLUE NOTE Dat ze in de jazz succesvol is blijkt ook uit het album 'Strange Fruit' dat uitkwam op het wereldberoemde jazz label Blue Note en binnen twee weken de gouden status behaalde. Daarnaast ontving zij eerder de Radio 6 soul- en jazz award, de prijs voor beste Nederlandse soul- en jazzzangeres. Trijntje Oosterhuis speelt op vrijdag 24 mei op De Hof (Main Stage) van 21.00 – 22.15 uur. Haar band bestaat uit Alvin Lewis (gitaar), Patrick Mijnals (Keys), Xander Vrienten (bass), Kick Woudstra (drums) en achtergrondzangeressen J'Chanel, Gianna en Patty.

HEADLINERS Er zijn vrijdag 24 mei nog andere bekende headliners op de Hof. Na Trijntje Oosterhuis speelt de Britse superformatie Shakatak (23:45 uur), bekend van de vele hits uit de jaren '80, zoals 'Nightbirds', 'Down on the Street' en 'Day by Day'. Tussen beide optredens door houdt de nieuwe meidengroep Venus Tunes Live de gemoederen verhit vanaf de Hof Tree Stage, met jazz groove beats en live zang en saxofoon.

VOCALE JAZZ Liefhebbers van vocale soul jazz komen op zondag 26 mei aan hun trekken. Op het Lieve Vrouwekerkhof speelt eerst Shirma Rouse (13:00-14:15 uur) haar Jazz & Gospel programma. Als laatste speelt Ruben Hein (16;45-18:00 uur). De knappe Ruben is een zoetgevooisde crooner met beminnelijke flair; die combinatie maakte van hem een prachtige headliner om Amersfoort Jazz 2019 mee af te sluiten.

Zie voor het hele programma de website: www.amersfoortjazz.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie