Afbeelding
BDUmedia

Burgerinitiatief voor Downey's: 'ze verdienen het'

4 april 2019 om 12:42 lokaal

AMERSFOORT Als het aan Brigitte Baarslag ligt, komt er straks veel geld binnen voor lunchroom Downey's. Deze organisatie bestaat 11 april tien jaar en omdat het een particulier initiatief is, krijgen zij geen tot amper subsidie. ,,Ik heb Amersfoorters om een gift gevraagd."

Jeroen van der Veer

Een van haar dochters, Lara van 16 jaar, loopt stage bij Downey's en sindsdien heeft Baarslag gezien hoe dankbaar en goed werk ze bij de lunchroom aan de Zuidsingel doen. ,,Ik had er wel eens van gehoord, maar was er nooit geweest. Tot mijn dochter er stage ging lopen. Mijn hart was direct verkocht. Wat zijn de medewerkers leuk, gezellig, slim en wat doen ze goed hun best." 

Op bekende Facebook-pagina's, met gezamenlijk ruim 35.000 leden, roept de Amersfoortse op te doneren. Het bericht wordt ondersteund met filmpjes van dochter Lara, waarop te zien is hoe ze bij Downey's werken. ,,Een vaatwasmachine kan zomaar kapot gaan. Dat kunnen ze in hun begroting denk ik nauwelijks opvangen."

Mede daarom is Baarslag de actie begonnen en hoopt ze dat Amersfoort de lunchroom omarmt. ,,Al meerdere keren heb ik een tikkie-link moeten vernieuwen, omdat het limiet overschreden is. Het zou voor Downey's geweldig zijn als er een buffertje komt."

Manager Annerieke Nieuwenhuis is blij met de actie van Baarslag: ,,Hartverwarmend. Het is super mooi om te zien dat mensen hun nek voor ons willen uitsteken."

* Woensdag meer in de krant over het jubileum van Downey's. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie