Wethouder van Onderwijs Fatma Koser Kaya feliciteert rector Thijs Jan van der Leij met het predicaat Excellente School.
Wethouder van Onderwijs Fatma Koser Kaya feliciteert rector Thijs Jan van der Leij met het predicaat Excellente School. Farel College

Havo-afdeling Farel College wederom excellent

21 januari 2019 om 15:11 lokaal

AMERSFOORT Het Farel College aan de Paladijnenweg heeft het predicaat Excellente School voor de havo-afdeling gekregen. De school was voor havo al sinds 2016 excellent en mag deze naam weer Voor drie jaar voeren. Het vwo kreeg vorig jaar het predicaat excellent.

Directeur Toezicht VO van de inspectie, Hariët Pinkster, reikte maandagochtend het predicaat persoonlijk op school uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in de aula. ,,Jullie zijn voor de tweede keer excellent en dat is een enorme prestatie. Excellent worden is een behoorlijke klus, maar excellent blijven is ook echt een compliment waard - voor alle leerlingen, docenten, schoolleiding, bestuur en voor de ouders", aldus Pinkster.

VLAG Daarna overhandigde Pinkster het officiële juryrapport, de excellente vlag en het naambordje aan de rector, Thijs Jan van der Leij. De wethouder van Onderwijs Fatma Koser Kaya was ook aanwezig en bracht namens de gemeente de felicitaties over.

JURYRAPPORT De jury noemt een aantal argumenten voor de toekenning excellent van de havo-afdeling in het juryrapport. Het onbegrensd leren waar het Farel College voor staat wordt in de leer- en leefgemeenschap waargemaakt, volgens de jury. ,,De jury heeft uit de rondgang en uit de gesprekken voorbeelden gezien dat leerlingen leren de verantwoordelijkheid te dragen, dat ze grenzen verleggen, omzien naar elkaar en betrokken zijn bij de maatschappij voor een betere wereld. De communitygedachte van school sluit goed aan bij het 'Onbegrensd leren.' Door een communityday, door Farel Model United Nations (Famun), de dag van respect, gehandicaptensport en de maatschappelijke stage, geeft de school meer inhoud aan burgerschapsvorming dan van een school wordt verwacht. Uit de gesprekken met de leerlingen constateert de jury dat de leerlingen dit beeld bevestigen."

BLIJ EN TROTS Rector Thijs Jan van der Leij is blij en trots. ,,Op de leerlingen en het team! Excellent schijnt af op iedereen in school. Ik ben ervan overtuigd dat dit van wezenlijke betekenis is voor onze leer- en leefgemeenschap. Het motiveert ons om werk te blijven maken van ons onderwijskundige verhaal van onbegrensd leren voor een betere wereld."

Leerling van de excellente havo-afdeling van het Farel College met directeur Toezicht VO van de inspectie, Hariët Pinkster. Links op de achtergrond rector Thijs Jan van der Leij.
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie