Rekenkameronderzoek naar vestigingsbeleid bedrijven Amersfoort van start

18 januari 2019 om 09:16 lokaal Deel je nieuws

De onafhankelijke rekenkamer van Amersfoort is een onderzoek gestart naar het vestigingsbeleid van de gemeente. Hoe effectief is het gemeentelijk beleid als het gaat om het aantrekken en behouden van bedrijven? En hoe sluit het vestigingsbeleid aan op ontwikkelingen in de Amersfoortse beroepsbevolking?

Vestigingsbeleid is gemeentelijk beleid om bedrijven, al dan niet actief, de stad binnen te halen of te behouden. Dat kan bijvoorbeeld door aantrekkelijke vestigingslocaties. Onder bedrijven verstaat de rekenkamer zowel profit als non-profit organisaties en andere niet-commerciële organisaties. In het onderzoek wordt ook aandacht besteed aan de relatie met de beroepsbevolking van Amersfoort. De rekenkamer wil zicht krijgen op de ‘match’ tussen vraag en aanbod op de (regionale) Amersfoortse arbeidsmarkt en de rol van de gemeente en andere stakeholders bij dat vraagstuk. Daarbij zal er in het onderzoek specifiek aandacht zijn voor het deel van de beroepsbevolking met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De rekenkamer wil met dit onderzoek een bijdrage leveren aan het verder verbeteren van het vestigingsbeleid van de gemeente Amersfoort. Het plan van aanpak van het onderzoek is te vinden op de website van de rekenkamer: www.amersfoort.nl/rekenkamer. Voor de uitvoering van het onderzoek is onderzoeksbureau I&O Research in de arm genomen.

Rekenkamer Amersfoort is een onafhankelijk orgaan met als taak het toetsen van het door de gemeente gevoerde bestuur. De rekenkamer voert onderzoeken uit en doet naar aanleiding daarvan aanbevelingen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit over deze aanbevelingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie