Filmprogramma De Lieve Vrouw 20 t/m 26 december

17 december 2018 om 14:04 lokaal Deel je nieuws

(VOOR)PREMIÈRES

WILDLIFE
Regie: Paul Dano
In deze boekverfilming volgen we Joe van 14 die rond 1960 met zijn ouders verhuist naar Montana. Hij ziet het huwelijk van zijn ouders instorten als zijn vader zijn baan kwijtraakt. Met o.a. Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal.

COLETTE
Regie: Wash Westmoreland
Colette (Keira Knightley) vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

FANNY & ALEXANDER
Regie: Ingmar Bergman
De levenslustige weduwe Emilie Ekdahl hertrouwt met strenge Edvard Vergerus. Haar kinderen Fanny en Alexander komen in opstand. Ingmar Bergmans beroemde tragikomische terugblik op zijn eigen kindertijd won destijds vier Oscars en een Golden Globe.

ON THE BEACH AT NIGHT ALONE
Regie: Hong Sang-soo
De Koreaanse tabloids stonden bol van de affaire van regisseur Hong Sang-soo met actrice en muze Kim Minhee. In deze film speelt ze een actrice die een verhouding heeft met een getrouwde regisseur...

THE FAVOURITE
Regie: Yorgos Lanthimos
Een sterrencast (o.a. Rachel Weisz en Emma Stone), een goed verhaal en zwarte humor... Kortom: de nieuwste van Yorgos Lanthimos ('The Lobster') is er een om naar uit te kijken!


SPECIALS

ROYAL OPERA HOUSE         

VR 21 DEC 20.25 UUR

THE NUTCRACKER – ENCORE
Regie: Peter Wright
Het ultieme decemberuitje voor het hele gezin, deze klassieker, die door balletliefhebbers over de hele wereld op handen wordt gedragen.


GEPROLONGEERD

SHOPLIFTERS            

Regie: Hirokazu Koreeda

Een Japans gezin vol kleine criminelen neemt een jong meisje op en redt haar van verwaarlozing door haar ouders. Ze zijn gelukkig tot een onvoorzien voorval verborgen geheimen onthult. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

EDIE
Regie: Simon Hunter
Edie (een fenomenale rol van Sheila Hancock) is een eigenwijze 80-jarige dame die in de Schotse Hooglanden een berg wil beklimmen. Als je hebt genoten van 'The Leisure Seeker', vind je deze grappige feelgood film vast ook leuk.

THE EXTRAORDINARY JOURNEY OF THE FAKIR
Regie: Ken Scott
Gewapend met een ticket, paspoort en vals geld vertrekt de Indiase Aja naar Parijs om zijn vader te vinden. Een heerlijke, grappige decemberfilm met een vleugje Bollywood en een speciale rol voor een Ikea-kast.
 

COLD WAR                 
Regie: Pawel Pawlikowski
Een rokerig liefdesverhaal in film-noir-stijl dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Met deze film, muzikaal fantastisch en een feest voor het oog, won Pawel Pawlikowski de prijs voor beste regisseur in Cannes.

BEAUTIFUL BOY        
Regie: Felix van Groeningen
David ontdekt dat zijn zoon drugs gebruikt. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Dit waargebeurde verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon is het Engelstalige debuut van Felix van Groeningen ‘De Helaasheid der Dingen’.

THE WIFE                   
Regie: Björn Runge
In dit drama speelt Glenn Close een ijzersterke rol als Joan. Veertig jaar lang offerde ze haar talenten, dromen en ambities op voor de literaire carrière van haar charismatische en narcistische man. Nu is ze het zat.

GIRL               

Regie: Lukas Dhont

Deze winnaar van de prestigieuze Camera d‘Or in Cannes schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.
 

DE DIRIGENT

Regie: Maria Peters

De nieuwe film van Maria Peters ('Sonny Boy') is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico die als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeerde.

TODOS LO SABEN     

Regie: Asghar Farhadi

‘Todos lo saben’, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind.

THE CHILDREN ACT
Regie: Richard Eyre
Rechter Fiona Maye (Emma Thompson) raakt verwikkeld in een familiedrama rond de vraag of de 17-jarige Adam een levensreddende bloedtransfusie mag weigeren op basis van zijn geloof. Gelijktijdig staat haar huwelijk op knappen.

DOCUMENTAIRES
 

THE STATE AGAINST MANDELA AND THE OTHERS           

Regie: Nicolas Champeaux

Met archiefbeelden, animaties en gesprekken met onder anderen Winnie Mandela geeft 'The State Against Mandela and the Others' een geschiedenisles die je onmogelijk uit een boek kunt halen.

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND   

Regie: Ruben Smit
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

JEUGD

RITA & KROKODIL 3 (AL)
Regie: Siri Melchior
Korte filmpjes voor onze allerjongste bezoekers (2+), vol grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Dit keer gaan ze skiën, bakken koekjes en verkleden ze zich met Halloween. Helaas alweer het laatste deel in de serie.

DE FABELTJESKRANT & DE GROTE DIERENBOS-SPELEN (AL)
Regie: Freek Quartier
Hatsikidee! Vijftig jaar na de eerste uitzending van 'De Fabeltjeskrant' komen Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever terug met nieuwe avonturen uit het Grote Dierenbos.

Het complete filmprogramma staat op www.lievevrouw.nl. 



 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie