Overlast door Het Farel College Meerwegen Scholengroep

30 oktober 2018 om 13:10 lokaal Deel je nieuws

Aan het Rederijkerspad in schothorst, ligt het sportveld van het Farel College Meerwegen Scholengroep of ook wel: Adoptiebureau Farel genoemd.. Hele zomers zitten wij (totdat ze eindelijk een tijdje dichtgaan) met geluidsoverlast. Het extreme gillen van vooral de dames, is zo hysterisch, dat we in de zomer met de deuren dicht zitten. In je tuin zitten gaat bijna niet, pas na schooltijd. Daarvoor ben ik mijn pensioen niet aangegaan, om in huis met oordoppen in, een boek te kunnen lezen.

Wij verbazen ons erover, dat het niet enkel het volume is, maar ook het aantal scheldwoorden, ziektes en ego gedram wat we horen op het veld. Hoort dit tegenwoordig bij ontlading door sporten? Waarom grijpen sportleraren niet in? Dit heeft niets meer met sporten te maken. Ziektes zoals kanker ,k...twijf,  gvd enz vliegen elke dag over het sportveld. Het is dus niet enkel het volume en het hysterisch gekrijs, maar ook wat er wordt gezegd.

We leven in een onveilige tijd en onnodig hysterisch gekrijs bij het sporten, is net als het oefen alarm op maandag. Als het echt nodig is, weet je het verschil niet meer. Als er een bal in de tuin komt, dan lopen ze als aasgieren en klimmen rustig zonder aan te bellen via schuttingen onze tuinen in. Belachelijk. En daar staat dan een sportleraar bij te kijken! Volgende keer doe ik aangifte. Klaar.

Ik vind dat leraren ook een morele verplichting hebben, om kinderen ook tot de orde te roepen, maar als die het al gewoon vinden dat er gescholden wordt met ziektes, namen en hysterie,inbraak in tuinen, dan zijn is het einde zoek. Inmiddels staan ze nog steeds te gillen en te bleren en te schelden en te 'name callen', terwijl het buiten koud is en zacht regent. Drillen heet dat en ja, daar hoort kennelijk ook ruwe taal bij. Straks liggen de piepels met blaasontsteking op bed of een griep, en mogen de ouders oplossingen bedenken hoe werk en een ziek kind te combineren. Om nog te zwijgen over het moeten inhalen van leerstof. Niet alleen het seizoen bouwde door op de zomer, het sporten op het veld ook. Laat de winter nu eens echt beginnen Meerwegen, we zijn er aan toe, aan stilte, terugtrekken, warme dekens en kopjes choco. En voed je kids op! Of ga je straks ook een koppie soep brengen, op bedje als ze ziek zijn?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie