Het Lenaert Nicasiusspeldje
Het Lenaert Nicasiusspeldje Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor Adri Baijens

23 oktober 2018 om 09:58 lokaal

AMERSFOORT Adri Baijens ontving op maandag 22 oktober de Lenaert Nicasiusspeld uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor ruim twintig jaar inzet voor de stad Amersfoort.

De heer Baijens was van 2000 tot 2006 actief voor Scholen in de Kunst. Allereerst bij de afdeling Beeldende kunst en later als vrijwilliger en ondersteuner van het management.

Voor het Bureau Sociaal Raadslieden in Amersfoort, later Stadsring51, nam hij in 2002 tijdelijk de leiding op zich en was hij daarna als vrijwillig coach betrokken bij mensen met schulden.

ORGANISATOR Als voorzitter van de inmiddels opgeheven stichting Literaire Evenementen Eemland, organiseerde en presenteerde hij diverse literaire zondagmiddagen met Vlaamse en Nederlandse schrijvers. Samen met de afdeling horeca VMBO van het Meridiaan College en Scholen in de Kunst organiseerde hij ruim tien jaar Literaire diners.

Vanaf 2007 tot 2010 organiseerde hij een aantal buitenlandse concertreizen voor zowel het Jeugdsymfonieorkest Scholen in de Kunst als voor het Amersfoortse Jeugd Orkest. Daarna was hij tot 2016 actief als voorzitter van de jury van het Groot Amersfoorts Dictee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie