De kei wordt gelicht om de nieuwe single (op een memorystick) te begraven.
De kei wordt gelicht om de nieuwe single (op een memorystick) te begraven. Rinus van Denderen
video

In beeld: nieuw Keistadlied gepresenteerd met bont gezelschap

27 maart 2023 om 16:11 Kunst

AMERSFOORT Bij het Lieve Vrouweplein werd afgelopen zaterdag 25 maart het nieuwe Keistadlied gepresenteerd. Net als in 1972, toen het eerste Keistadlied gepresenteerd werd, bestaat het lied wederom uit drie coupletten en een pakkend refrein.

 ,,Mels Punt en zijn vrouw Meta, waren direct bereid om mee te zingen. Laurie Huurdeman, de dochter van de in 2015 overleden muzikaal leider Koos Huurdeman van Hamlet, wilde graag meezingen bij de opnames. Zij is een talentvolle zangeres en bekend als oud-deelneemster aan The Voice of Holland. Zangcoach Lucette Snellenburg bood haar hulp aan om alle inzingers te begeleiden bij de opnamesessies”, vertelt Stoelinga aan De Stad Amersfoort. ,,Het refrein wordt gezongen door het Waterlijnkoor”, vertelt Smulders.

Een kei, gelegen bij het Mariënhof, werd gelicht. Onder die kei lag het eerste exemplaar van het Keistadlied. De oude single is verwijderd en wordt naar Flehite gebracht. De nieuwe versie, op een memorystick geplaatst, is nu in de plaats daarvoor begraven.

Luister het nieuwe lied (met videoclip) op YouTube.

De Stad Amersfoort was aanwezig en maakte onderstaande video.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie