De wandschildering van Gijs Frieling in de Elleboogkerk
De wandschildering van Gijs Frieling in de Elleboogkerk Mike Bink fotografie

Kunsthal KAdE verlengt tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’

Kunst

AMERSFOORT De tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’, waarin 24 kunstenaars reflecteren op het huidige landschap, is wegens succes tot en met 14 augustus verlengd. Met dank aan de kunstenaars en bruikleengevers is de tentoonstelling langer in Kunsthal KAdE en de Elleboogkerk te zien.

Robbert Roos, directeur van Kunsthal KAdE vertelt: ,,We zijn heel blij dat we deze fantastische, speciaal voor de tentoonstelling gemaakte installaties langer kunnen laten zien. Het onderwerp leeft en het vaak persoonlijke commitment van de kunstenaars maakt het onderwerp indringend inzichtelijk.’’

‘Schurend Paradijs’ opende op 5 februari voor publiek en ontving meteen goede reacties en recensies. De actualiteit van het thema en verbeeldingskracht van de deelnemende kunstenaars - twaalf kunstenaars ontwierpen speciaal voor de tentoonstelling installaties - spreken aan, laat Kunsthal KAdE weten. De Elleboogkerk met de wandschildering van Gijs Frieling en sculpturen op de vloer van Sander Breure & Witte van Hulzen kreeg speciale aandacht. De kerk is door Kunsthal KAdE voor het eerst als tweede tentoonstellingslocatie gebruikt. 

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort geboren werd. De tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’ start vanuit zijn zoektocht naar een ‘Aards Paradijs’: een modernistische droom van een maakbare wereld op basis van vorm en stijl.

advertentie