Afbeelding
Tessa Lankester

Expositie Wondere Wereld in het Rietveldpaviljoen

16 juli 2021 om 13:07 Kunst

AMERSFOORT In het Rietveldpaviljoen in Amersfoort opent donderdag 5 augustus de expositie Wondere Wereld. Leden van vijf Amersfoortse fotoclubs kregen de uitdaging om een foto te maken waarbij creativiteit en kunstzinnigheid een grote rol speelt. Curator en fotograaf Tom Meerman heeft de inzendingen beoordeeld en een ruime selectie gemaakt. 

033fotostad toont met trots het talent van Amersfoort. De stad is bij veel fotografen geliefd en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze stad meerdere enthousiaste fotoclubs heeft. Fotokring Eemland, Fotoclub Keistad, Keistad Fotocollectief, fotogroep Deeez! en Zone V hebben veel leden, die zich afzonderlijk gespecialiseerd hebben in hun eigen tak: landschap, macro, portretten, steden of andere disciplines. Voor deze expositie hebben de fotografen hun creatieve talenten moeten aanboren.

Curator Tom Meerman fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie. Sindsdien spreekt en schrijft hij over het vak als docent, mentor en bestuurder en is hij veelgevraagd jurylid en beeldredacteur. 

,,Het resultaat is fantastisch”, laat Meerman weten. ,,Van alle leden van de vijf Amersfoortse fotoclubs zijn er bijna honderd foto’s en video’s te zien. Zij laten met hunfotografische beeldtaal hun creatieve fantasie los op de elementen. Vast wordt vloeibaar, koud wordt heet, klein wordt groot, geest wordt vorm, gedachte wordt manifest. De fotografen maakten het onzichtbare tastbaar. Het vooroordeel over amateurfotografen wordt met deze expositie volledig weggenomen. Het publiek zal verrast zijn.”

De expositie Wondere Wereld is van 5 tot en met 29 augustus te zien. Het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8te Amersfoort, is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3,50 euro. In verband met de corona-maatregelen moeten bezoekers via de website 033fotostad.com vooraf een tijdslot reserveren. Indien er plaats is, kan ook ter plekke geregistreerd worden.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie