Afbeelding
FASadE Amersfoort

Architectuurcafé FASadE in Elleboogkerk

12 oktober 2020 om 19:15 Kunst

AMERSFOORT Op het raakvlak tussen architectuur, stedenbouw, erfgoed en beeldende kunst hield FASadE afgelopen donderdag een architectuurcafé in de Elleboogkerk. Aanleiding is de nieuwe manifestatie WEEF, waarbij kunstenaars het nog onbekende textielverleden van Amersfoort onderzoeken en verbeelden. WEEF is nu te zien in het Rietveldpaviljoen, Museum Flehite en op diverse locaties in de stad.

Twee kunstenaars van WEEF koppelen deze verbeelding aan architectuur: Bart Lunenburg legt een verband tussen historische bouwtechnieken, weeftechnieken en de architectuur van de stad. Maria Blaisse werkt al vijftig jaar aan ruimtelijk vormonderzoek dat zijn oorsprong heeft in weef- en vlechtstructuren. De laatste jaren ontwikkelt dit zich naar een architectonische dimensie. Beiden gaven zij een inspirerende presentatie van hun werk. De avond werd ingeleid door Dirk Steenbeek, senior collectiebeheerder Archief Eemland. Hij liet zien hoe het textielverleden van invloed is geweest op de inrichting van de stad.

Dit architectuurcafé is een samenwerking tussen FASadE, Museum Flehite en WEEF. De kunstwerken zijn tot en met 22 november te zien in Museum Flehite en op diverse locaties in de Amersfoortse binnenstad. De tentoonstelling ‘Maria Blaisse. Structures of Change’ is tot 18 oktober te zien in het Rietveldpaviljoen. 

Cameraman Ewerdt Heideman was namens De Stad Amersfoort.nl aanwezig bij het architectuurcafé en maakte onderstaande reportage.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie