Expositie Architectuur in Rietveldpaviljoen
Expositie Architectuur in Rietveldpaviljoen Annemiek van der Kuil

Heropening Rietveldpaviljoen met uitgebreid tentoonstellingsprogramma

Kunst Deel je nieuws

Op donderdag 11 juni opent het Rietveldpaviljoen haar deuren weer voor publiek. De liefhebber van fotografie en beeldcultuur kan weer ‘live’ genieten van een prachtige collectie foto’s en bijpassende beeldende kunst. De heropening bestaat uit een uitgebreid tentoonstellingsprogramma, waaronder de exposities Vrijheid, Natuur en Architectuur en installatie Soelaas. 

 

Vanaf donderdag 11 juni kunnen bezoekers van het Rietveldpaviljoen weer genieten van een groot aanbod van exposities. Voor de gezondheid van bezoekers en medewerkers gelden er in het Rietveldpaviljoen extra maatregelen volgens het ‘Protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea’ van de Museumvereniging. Verder is het voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken via het online reserveringssysteem op 033fotostad.com.

 

Expositie Vrijheid

De expositie Vrijheid, online geopend op 4 mei, toont circa 50 foto’s van zes verschillende fotografen die uiting geven aan hun visie op vrijheid. De fotoseries van Saskia Aukema, Evelien Kremer, Klaas van Huizen, Pascale Hustings, Rob Renshoff en Coritha Wijnen zijn aangevuld met gedichten, gekozen door Marijke Kleijn.

 

Expositie Natuur

Uiteenlopende vormen van natuurfotografie, waarin gebruik gemaakt wordt van verschillende technieken, zijn te zien in de natuurexpositie. De zeven fotografen en kunstenaars hebben tijdens de lockdown in video-interviews hun werk toegelicht. De verschillende fotoseries zijn aangevuld met werk van de beeldend kunstenaars: Barbara Bläsing, Marian Dessing, Carolien Magnus en Hilde Paalvast en van landschapsarchitect Jeroen Heij.
 

Expositie Architectuur

Twee fotografen, Rob Acket en Popel Coumou, laten hun kijk op architectuur zien. Acket fotografeerde naoorlogse monumenten en Coumou’s werk behandelt een smalle lijn tussen architectonische vormen, innerlijke spanning en emotie. In de omgeving van haar werk heeft Anne Reerds haar installatie ‘Soelaas’ geplaatst, die refereert aan de onkunde en treurigheid van de mens.

 

Het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 te Amersfoort, is geopend op donderdag van 12.00 uur tot 21.00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.  De entrée bedraagt € 3,50. In verband met de Corona-maatregelen moeten bezoekers via de website 033fotostad.com vooraf een tijdslot reserveren.

Heropening Rietveldpaviljoen
Expositie Natuur in Rietveldpaviljoen
advertentie