Herst LIEFDE, 50x60, Olieverf op paneel
Herst LIEFDE, 50x60, Olieverf op paneel Inge Prins van Wijngaarden

We Care Art - Kunst als dank aan vitale werkers

Kunst Deel je nieuws

Ook in ons land is het aangeslagen: er wordt luid geklapt voor mensen in vitale beroepen die zorgen dat onmisbare diensten blijven draaien. Mensen in de gezondheidszorg, in de supermarkten en op andere cruciale punten. Ze hebben het zwaar en werken keihard, maar doen het allemaal toch maar. Applaus!

De kunstwereld vindt dat ze méér verdienen. Naast applaus nóg een hart onder de riem, een tastbare blijk van waardering, een kado. Daarom is nu de actie ‘We Care Art’ opgezet, door OnlineGallery.Art en SeeYou@Art. Bij deze kunstplatforms stromen op dit moment de donaties binnen van hun aangesloten kunstenaars, die met liefde een werk afstaan.

 

‘Vanuit de beeldende kunst willen wij de vitale werkers op deze manier bedanken,’ zegt Inge Prins van Wijngaarden, kunstenares en bedenker van dit initiatief.

 

Het werkt zo: Wie een vitale werker kent die een kunstwerk verdient, als dank en inspiratie, kan hem of haar nomineren via de kunstplatforms. Zelf een vitale werker? Jezelf opgeven mag ook! Via een speciale link op de websites van de platforms kan een kunstwerk worden uitgekozen. Daarna wordt contact opgenomen om de werken te verdelen. Wie de enige is die het werk kiest krijgt het. Zijn er meer mensen die hetzelfde werk selecteren, dan wordt er eerlijk onder de inzendingen verloot.

SeeYou@Art is een kunststichting met een sociaal doel. We bieden kunstenaars een podium om hun kunst te tonen in de Hallen Amsterdam en zetten ons in voor artistieke ontwikkeling en kwaliteit. Daarnaast geven we stadsbewoners de gelegenheid zich organisatorisch te ontplooien. Cathelijne Mulders, initiatiefnemer van SeeYou@Art vertelt: “Ik krijg zoveel enthousiaste mails van kunstenaars, het is hartverwarmend. Het SeeYou@Art team en ik gaan samen zorgen dat dit bij de vitale werkers terecht komt.” https://seeyouatart.nl/wecareart

 

OnlineGallery.Art richt zich op binnen- en buitenland. Via dit platform hebben kunstenaars de gelegenheid hun werk te etaleren en in direct contact te komen met kunstliefhebbers. Vincent Moleveld, grondlegger van OnlineGallery zegt: ‘Dit initiatief geeft mij zoveel energie, het is fijn om op deze manier een bijdragen te leveren. Ik sta klaar om de kunstwerken zelf naar de vitale werkers te brengen.’ https://onlinegallery.art/nl/we-care-art

advertentie
advertentie