AARDSE SCHOONHEID

27 februari 2020 om 13:28 Kunst Deel je nieuws

Klei-kunstenaars van landelijke kunstenaarsvereniging LKG de Ploegh

(15 maart 2020- 19 april 2020)

 Klei is volgens de klei-kunstenaars van de landelijke kunstenaarsvereniging LKG de Ploegh van een Aardse Schoonheid. Deze gezamenlijk fascinatie voor dit oeroude en ogenschijnlijk ‘eenvoudige’ materiaal was voor hen de aanleiding om in het jubileumjaar van De Ploegh een expositie te organiseren waarin de veelzijdigheid van keramiek centraal staat. Iedere kunstenaar bewerkt de klei op zijn eigen manier en transformeert deze tot een uniek en bijzonder kunstwerk.

 De diversiteit van klei en technieken komt in deze expositie tot uiting en ondanks de onderlinge verschillen zijn de kunstenaars speciaal voor deze tentoonstelling de uitdaging aan gegaan om een gezamenlijke installatie te maken die het voorjaar van 2020 zal verwelkomen.

 De dertien deelnemende kunstenaars zijn:

Peter van den Akker, Barbara Bläsing, Jacqueline Bohlmeijer, Carolien Brusse, Janine Eshuis, Lucia Fransen, Dorette Gilling, Jeannet Klement, Annemiek van Kollenburg Heleen van Nieuwland, Rian Peeperkorn, Helmi Schellinger en Monique Sleegers.

 De expositie wordt geopend op Zondag 15 maart, 15.00 uur door Ger de Ree, keramiekverzamelaar en eigenaar van Galerie Capriolus, contemporary ceramics

 Tijdens de expositie zullen de volgende activiteiten worden georganiseerd:

Zondag 22 maart: inloopactiviteit kleitafel, voor iedereen die niet alleen naar klei wil kijken maar ook wil voelen door Helmi Schellinger en Dorette Gilling
Zaterdag 28 maart, 10.00 tot 12.00 uur: workshop communiceren met klei, hout en steen door Barbara Bläsing, (kosten deelname 20 euro - vooraf aanmelden via: info@deploegh.nl)
Zondag 5 april, 15.00 uur: Kunstenaarskringgesprek - Frits Nolte (beeldend kunstenaar) gaat in gesprek met zeven klei-kunstenaars.

Meer informatie is te vinden op de website van LKG de Ploegh (www.deploegh.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie