David de Vries brengt opnieuw boek uit over Amersfoort

26 feb, 13:00 Historie
Marcel Koch
David de Vries bracht onlangs weer een boek uit over  Amersfoort. ,,Ik heb veel nieuw materiaal opgespeurd.’’
David de Vries bracht onlangs weer een boek uit over Amersfoort. ,,Ik heb veel nieuw materiaal opgespeurd.’’

AMERSFOORT David de Vries is kind van de stad, studeert, werkt parttime als bouwkundig tekenaar en bij Albert Heijn én is samensteller van het in 2020 verschenen boek Amersfoort Toen en Nu. Onlangs bracht de 22-jarige Amersfoorter zijn tweede boek in eigen beheer uit, getiteld Amersfoort: een reis door de tijd. De uitgave bevat ruim 220 niet eerder geplaatste foto’s.

Laatst moest hij enkele exemplaren van zijn nieuwe boek afleveren op twee adressen in de periferie van Amersfoort. ,,Had ik gelijk een mooi ritje’’, zegt hij met een glimlach achter een kop muntthee in het KAdECafé. De Vries stuurde zijn klassieke Ford V8 uit 1938 monter het buitengebied in. Even uitleggen: van de opbrengst van zijn eerste boek Amersfoort Toen en Nu dat bin..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.