Afbeelding
Arie Kievit

Burgemeester Amersfoort bezoekt 16 maart alle stembureaus

11 maart 2022 om 14:30 Gemeenteraadsverkiezingen

AMERSFOORT De burgemeester gaat de uitdaging aan en bezoekt op woensdag 16 maart alle stemlokalen die die dag geopend zijn. Het gaat om 77 stemlocaties waarin ruim 100 stembureaus gevestigd zijn. Op zijn tandem legt hij zijn flitsbezoeken aan al deze locaties af. Verschillende mensen rijden afwisselend met hem mee, waaronder Jort Verhage. Jort gaat op woensdagavond ook in gesprek met de burgemeester en de lijsttrekkers tijdens de uitslagenavond.

Op deze website is woensdag de ‘tocht der tochten’ te volgen. De gemeente plaatst daar ongeveer elk half uur een update en sfeerbeeld van zijn fietstocht. Burgemeester Lucas Bolsius:  ,,Juist vandaag als we naar de berichten uit Oekraïne kijken zien we hoe waardevol vrijheid en democratie is. Dat moeten we koesteren. Elke stem telt! Het is belangrijk dat inwoners aangeven wie of welke partij voor hen belangrijke besluiten mag nemen. Verkiezingen en stemmen, dat is een feest van de democratie. Daarom fiets ik langs alle stembureaus die de 16e open zijn. Ik wil hiermee onderstrepen hoe belangrijk ik de verkiezingen, democratie en de stem van inwoners vind. Tijdens de flitsbezoeken wil ik ook iedereen bedanken die op de stembureaus alles in goede banen leiden en het stemmen mede mogelijk maken.”

LOCATIES De burgemeester start om 7.30 uur en legt ruim 67 kilometer met zijn tandem af. De burgemeester bezoekt alle locaties waaronder het prikkelarme stembureau in de Observant. Dit is een locatie voor mensen die in alle rust hun stem willen uitbrengen zoals bijvoorbeeld mensen met autisme en dementie. Een unieke pilot in Nederland. Hart van Vathorst is ook een bijzondere locatie op de route. Op deze plek krijgen mensen met niet aangeboren hersenletsel de gelegenheid hun stem uit te brengen. 

De uitslagenavond 16 maart is live te volgen via YouTube. Het programma start om 21.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie