Naast stadsdichter Twan Vet zijn de Hooglandse schrijvers Anneke van Loenen-van Dijk, Henk van Middelaar en Ruud Hopster aanwezig.
Naast stadsdichter Twan Vet zijn de Hooglandse schrijvers Anneke van Loenen-van Dijk, Henk van Middelaar en Ruud Hopster aanwezig. Ewerdt Heideman/Smulders AV

Win een Literair Diner voor twee personen

Evenementen

AMERSFOORT In restaurant De Faam wordt op maandag 10 oktober het vijfde Literair Diner Hoogland gehouden. Naast stadsdichter Twan Vet zijn de Hooglandse schrijvers Anneke van Loenen-van Dijk, Henk van Middelaar en Ruud Hopster aanwezig.

Anneke van Loenen-van Dijk heeft in 2021 haar boek ‘ Van Dijk’ in eigen beheer uitgegeven: een indrukwekkende zoektocht van een nieuwsgierige dochter naar haar vader en zijn leven op ‘De Duist’.

Van Henk van Middelaar verscheen in 2021 zijn tweede boek over de oorlog met de titel ‘We gingen domweg, de evacuatie van Amersfoort en Hoogland op 10 mei 1940’. Vierduizend Hooglanders verlieten hun dorp en vierenveertigduizend Amersfoorters maakten zich klaar voor een reis met onbekende bestemming.

Ruud Hopster zal opmerkelijke verhalen vertellen uit zijn boek ‘Waar Gebeurd, verhalen uit Hoogland in de negentiende eeuw’. 

VRIJKAARTEN Restaurant De Faam verzorgt een exclusief vijfgangendiner voor 34,50, exclusief drankjes. De organisatoren van het vijfde Literair Diner Hoogland, Guido de Wijs en Ben Stoelinga, stellen twee vrijkaarten ter beschikking aan de winnaar van de prijsvraag ter waarde van 69,00 euro.  

Deelnemers aan de prijsvraag kunnen hun antwoorden (vraagnummer + letter), voorzien van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, uiterlijk 3 oktober 2022, per e-mail verzenden aan: bstoel@planet.nl.

1 De slogan van De Faam op de Hamseweg is
a) Eten-Drinken-Ontmoeten
b) Ontmoeten-Drinken-Eten
c) Drinken-Ontmoeten-Eten

2 Henk van Middelaar is
a) de Hooglandse dorpsdichter
b) schrijver/verslaggever
c) cabaretier

3 Guido de Wijs was bijna twintig jaar
a) columnist van AD Amersfoort
b) columnist van De Stad Amersfoort
c) columnist van Amersfoort Nu

4 Ruud Hopster is
a) lid van Vereniging Historie Hoogland
b) lid van de Historische Kring Hoogland
c) lid van Kring Geschiedenis Hoogland

5 Twan Vet is de opvolger van stadsdichter
a) Eva Vleeskruyer
b) Nynke Geertsma
c) Jacques de Waart

6 Anneke van Loenen-van Dijk is opgegroeid op
a) De Duist
b) Klein Vathorst
c) Groot Calveen 

advertentie
advertentie