Hoogland Dweilland brengt veel muziek en gezelligheid op straat.
Hoogland Dweilland brengt veel muziek en gezelligheid op straat. Foto Moque

Hoogland Dweilland voor jong en oud

Evenementen

HOOGLAND Uit alle windstreken verzamelen vijftien dweilbands zich op Hoogland Dweilland. Het ‘groos’ evenement om met vrienden, kinderen en muziekliefhebbers van te genieten. Zondag 3 juli staan er vier podia klaar voor de gezelligste muziek van Nederland. 

Weinigen zullen de muziek en vrolijke stemming van een dweilorkest kunnen weerstaan. In Hoogland maken ze er zelfs een compleet feest omheen. Al voor de zevende keer inmiddels. Mark van der Steen organiseert met een flinke club vrijwilligers de prachtige dag die voor elk wat wils biedt. „Het is bijzonder dat we toch alles op de rit hebben. We hebben natuurlijk net als vele anderen twee jaar stilgelegen. En nu we Hoogland Dweilland weer door kunnen laten gaan hebben we een tandje bij gezet. De braderie wordt uitgebreid zodat bezoekers tussen de podia langs veertig kramen kunnen struinen.“

KINDERPLEIN Met een kinderplein, diverse bars, de kramen van de braderie en aan het einde van de zondagmiddag de live band Super Sundays is Hoogland Dweilland omlijst met een compleet en vol uitgaansprogramma voor iedereen.

ALLE SOORTEN MUZIEK De dweilorkestenwereld heeft in de loop van de jaren alle muziek omarmd. Vrijwel alle orkesten spelen hits uit de Top 40 maar kiezen net zo gemakkelijk voor blues, rock and roll en zelfs disco of dance. Wat de bands 3 juli op hun repertoire hebben is natuurlijk afwachten maar de variatie van deelnemende orkesten is groot. Vanzelfsprekend is dweilband Amerblaozers van de partij maar ook de uit de omgeving afkomstige bands De Plafondvegers uit Hoogland, De Valleibloazers uit Amersfoort en dweilband ‘t Lopendvuurtje van het brandweerkorps uit Driebergen. Die gaan voor eigen publiek natuurlijk het beste laten horen dat ze in huis hebben. Met maar liefst vijftien dweilbands in totaal kan ook van de andere muzikanten verwacht worden dat ze er een super gezellige en mooie muzikale dag van maken.

HOOGLANDSE ZOTTE DWEIL De organisatie van Hoogland Dweilland heeft inmiddels een echte traditie opgebouwd. Iedere eerste zondag van juli keert dit gratis toegankelijke muziekfeest terug in Hoogland. Hoogland Dweilland gaat al open om 11.00 uur. Op diverse podia verdeeld over de Hamseweg spelen de orkesten vanaf ongeveer 12.00 uur meerdere keren de hele middag. Een jury maakt tegen 17.30 uur bekend wie zich de winnaar mag noemen. En op dat moment wordt ook de publieksprijs de Hooglandse Zotte Dweil, doorgaans zeer gewild bij de orkesten, uitgereikt. 

DOORLOOP Via Facebook en de website hooglanddweilland.nl is alle laatste informatie te vinden zoals de complete lijst van de deelnemende dweilbands, een plattegrond van het festival, de locaties om de inwendige mens te versterken en uiteraard de details van het programma dat ook na de prijsuitreiking doorloopt in de avond.

door Arnoud J Spaaij

Kijk voor meer informatie op: www.hooglanddweilland.nl en facebook.com/hooglanddweilland.

Afbeelding
advertentie