Aan de Heiligenbergerweg ligt deze plek waar je even helemaal kunt onderdompelen in cultuur..
Aan de Heiligenbergerweg ligt deze plek waar je even helemaal kunt onderdompelen in cultuur.. KOSMIK

Amersfoort World Jazz Festival gaat samenwerking met KOSMIK aan

6 juli 2021 om 14:55 Evenementen

AMERSFOORT Het Amersfoort World Jazz Festival is dit jaar van 5 tot en met 15 augustus. Van 12 tot en met 15 augustus zijn er optredens op het Lieve Vrouwekerkhof. Naast dit buitenpodium presenteert de organisatie elf dagen lang op Stadspodium de Observant en op cultuurpodium KOSMIK albumrelease-concerten van Nederlandse bands. 

De samenwerking met KOSMIK is een verrassende. Het festival programmeert traditiegetrouw op locaties in de historische binnenstad van Amersfoort. Toch is de keuze voor deze nieuwe locatie een heel logische legt festivaldirecteur Alexander Beets uit. ,,De directeur van cultuurpodium KOSMIK, Coen Witteveen, ken ik al een aantal jaren. We zijn beide saxofonist en dan kom je elkaar regelmatig tegen op festivals. Ook zijn we beiden actief achter de schermen bij diverse fondsen en organisaties. Zo raakten wij in gesprek.”

KOSMIK Dat Amersfoort veel culturele pareltjes heeft is inmiddels wel duidelijk. Het is de kraamkamer van vele succesvolle initiatieven. En zo was daar ook ineens KOSMIK. Aan de Heiligenbergerweg ligt deze plek waar je even helemaal kan onderdompelen in cultuur. Waar je vooral in een unieke setting van bijzonder producties kan en mag genieten. Het is al eens omschreven als ‘ruimte om regels aan te passen, richting te verliezen en rechtstreeks op het niets af te stormen en daar vervolgens alles te vinden’. 

Beets vervolgt: ,,Het Amersfoort World Jazz Festival wil graag vernieuwen en ook voor jongeren met interesse in kunst en cultuur interessant zijn. Deze doelgroep weet dit podium heel goed te vinden. We programmeren er van 5 tot en met 8 augustus een aantal spannende concerten van artiesten als Jo Goes Hunting, Trybes en Janne Schra, waarvan we zeker weten dat ze in de smaak vallen.”

Coen Witteveen: ,,Met KOSMIK zijn we continu opzoek naar toffe samenwerkingen. Uiteindelijk ontstaan vanuit die samenwerkingen namelijk de mooiste ideeën. Het Amersfoort World Jazz Festival gaf ons een waanzinnige kans om samen op te trekken. Hun team en bevlogenheid zorgden binnen no-time voor een hele fijne zomer line-up en dat voelt super goed!”

We willen allemaal plek bieden aan ambitieuze makers. Daarin hebben we elkaar echt gevonden

AMBITIES Alexander Beets: ,,Zowel het Amersfoort World Jazz Festival als KOSMIK, maar ook de Gemeente Amersfoort hebben ambities. Daar vinden we elkaar in.” Coen Witteveen vult aan: ,,We willen allemaal plek bieden aan ambitieuze makers. Daarin hebben we elkaar echt gevonden en ik ben heel benieuwd waar deze samenwerking ons gaat brengen.”

KAARTVERKOOP De concerten in Podium KOSMIK kosten 10,00 euro per avond waar twee artiesten een concert geven. De kaartverkoop voor alle optredens van het Amersfoort World Jazz Festival is inmiddels gestart en kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.amersfoortjazz.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie